buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
KONSENTRERT: Hildegunn Meyer i dyp konsentrasjon over kjolen til jomfru Karine til vandrespillet på Domkirkeodden. FOTO: Trude Ånnevik
 
Hildegunn syr klær du kan se på film
Når filmen «Outlaw King» har premiere på Netflix 9. november, er det klærne Hildegunn Meyer er mest interessert i. Flere av dem har hun vært med å sy.

Publisert: 07.nov.2018 08:56
Oppdatert: 07.nov.2018 09:07

Denne sommeren og høsten har Hildegunn vært mest opptatt med å sy kostymer til vandrespillet på Domkirkeodden og Perlefiskerne i Ringsaker-operaen. Men 23-åringen har det siste halvannet året vært travelt opptatt med å sy kostymer til flere teaterstykker, danseforestillinger og filmer i London. Og nå er det altså premiere for én av dem: «Outlaw King» med Chris Pine i hovedrollen på Netflix.

Les også: Syr teaterkostymer for harde livet

– Det var travelt, men veldig morsomt. På slike produksjoner syr vi sjelden hele kostymet. Men jeg har sydd mye av klærne til den vesle jenta som er med, samt munkeluene, såkalt mitraer, forteller Hildegunn, datteren til Torunn Meyer som leder systua på Domkirkeodden.

Etter ungdomsskolen startet hun rett på tekstil- og konfeksjonslinjen på Jacobsskolan i Sverige. I motsetning til vanlige videregående skoler med søm, er alt på denne skolen rettet inn mot at en skal lære å sy. Siden gikk ferden til Wimbledon College of Art, og det var en av lærene her som hadde kontakter inn mot teater og film.

Les også: Nytt utendørs vandrespill på Odden

– Jeg var heldig og da var det bare å kaste seg på, selv om skoleåret ikke var helt ferdig. forteller Hildegunn, som håper på flere filmoppdrag. I fjor sommer fikk hun sin bachelor fra Wimbledon.

Tidligere i år fikk hun 25.000 kroner i stipend fra Sparebank 1 Østlandet, og hun vet hva pengene skal gå til: En uke på Costume College i Los Angeles neste år. – Jeg gleder meg utrolig til det, sier Hildegunn Meyer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat