15. des
STORHAMAR-DRAKTER: Sander Hole Hustad sammen med barn og ungdommer i Karanba med Storhamar-drakter. FOTO: Privat
 
Hjelper barn og unge til bedre liv i Rio
Onsdag 1. november skal elevene på Wang Hamar gjøre en innsats for barn og unge i fattigområdene i Rio.

Publisert: 31.okt.2017 13.54
Oppdatert: 31.okt.2017 13.53

Karanba heter solidaritetsprosjektet som alle Wang-skolene i landet deltar i. Alle inntekter som elevene jobber inn skal gå til prosjekt som gir barn og unge i fattige bydeler i Rio et tilbud om idrett og utdanning. Målet er å samle inn 600.000 kroner. Prosjektet ble startet i 2006 av den tidligere fotballspilleren Tommy Nilsen. Han er bosatt i byen og gir et tilbud 700 gutter og jenter i alderen 6 til 20 år.

Realitetssjekk

Sammen med fire elever fra andre Wang-skoler, var Sander Hole Hustad fra Wang Hamar nylig i Sao Goncalo i Rio de Janeiro for å se resultatene av Karanba.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk bli med. Det var en skikkelig realitetssjekk! De viste en utrolig glede for det utstyret vi hadde med til dem, og de våget nesten ikke ta på seg draktene for de var redd for at de skulle bli ødelagt. Det er slikt vi ikke tenker på i det hele tatt. Fotballbanen de spiller på hver dag ser ut som en potetåker, men de var så fornøyd med det de hadde, sier Sander Hole Hustad som nå går siste året på Wang Hamar.

Han hadde med 34 drakter som HamKam hadde gitt til barna, samt 16 drakter fra Storhamar Håndball, i tillegg til utstyr fra Fotballforbundet og fra Wang.

GLAD FOR STØTTE

Tommy Nilsen, som driver prosjektet, er veldig fornøyd med at Wang er med.

– Min motivasjon for å drive Karanba er å bruke fotballen som virkemiddel for menneskelig utvikling. Det er enormt viktig for oss at Karanba ikke skal bli høydepunktet i disse barnas liv. Vi er stolte over at vi har mange eksempler på deltakere som i dag er i anstendige jobber, sier Tommy Nilsen, tidligere Lyn-spiller.

Sjøl dro han på tur til Brasil i en periode da han var skadet. Etter å ha sett fattigdommen i favelaen på nært hold, bestemte han seg for å hjelpe til. Han startet med et prosjekt for 40 barn, nå har det økt til vel 700. Av store sponsorer er Statoil og Jotun.

HOLDT FOREDRAG

Sist fredag holdt Sander Hole Hustad foredrag for alle de andre Wang-elevene i Hamar om opplevelsene i Rio. De dagene han var der, besøkte han basen til Karanba, han var i favelaen, i det norske konsulatet og i Sjømannskirken. Nå håper han at både ungdomsskoleelevene og de videregående elevene er klare for en skikkelig arbeidsinnsats. Minstelønn for ungdomsskoleelevene er 300 kroner, de eldre elevene må stille med 400 kroner hver etter jobben onsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke