buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Stort engasjement: Forrige uke ble det avholdt en resultatløs mekling om trasé for dobbeltspor. En ny aksjonsgruppe har initiert en vestvennlig sms-aksjon mot ordfører Einar Busterud, uten at han har blitt bombardert så langt.
 
Høy temperatur i innspurten
Mange aksjonsgrupper er i sving for å kapre politikernes stemme i jernbanesaken, og gruppa Nå eller aldri inviterer seierssikkert til «østtakkefest» etter kommunestyret onsdag.

Publisert: 19.des.2016 20:45
Oppdatert: 20.des.2016 08:34

Alt tyder på at et flertall i kommunestyret onsdag vil gå for den østlige jernbanetraseen prioritert foran den vestlige med kulvert.

HER kan du lese en rekke jernbane-innlegg på HAs debattsider. Dette er innlegg som kommer i tirsdagens papirutgave.

Flertallet ligger på rundt 23 stemmer for øst (By- og bygdelista, Venstre, Høyre, KrF, Pensjonistpartiet, SV, to fra Ap samt én fra Miljøpartiet de grønne) mot 16 for vest (12 fra Ap, 1 fra By- og bygdelista, Senterpartiet, 1 fra MDG og Fremskrittspartiet).

Østtakkefest

Mange aksjonsgrupper er på banen. Aksjonsgruppa Nå eller aldri, som kjemper for det østlige alternativet, har allerede invitert til feiring eller humoristisk kalt «østtakkefest» på Gregers etter kommunestyrebehandlingen.

Dit har politikerne og øst-tilhengerne Knut Fangberget (H), Michael Oreld (H), Stig Vaagan (V) og Inga Borud (BBL) meldt sin ankomst.

SMS-aksjon

En annen aksjonsgruppe på Facebook som kaller seg Ja til jernbane i Hamar sentrum, oppfordret mandag vesttilhengere om å sende sms eller e-post til ordfører Einar Busterud. Hvem som står bak denne gruppen, er for øvrig ukjent.

Busterud hadde da HA snakket med han på formiddagen ikke fått noen sms’er.

Han konstaterer at aktiviteten og engasjementet i debatten er høy i innspurten.

– Ja, det er det ingen tvil om, sier Busterud.

Snur ikke

Ordføreren stemte for øst i formannskapet, og ingen sms-aksjon kan få han til å snu.

– Jeg har brukt to år på beslutningen, og føler meg forholdsvis trygg på den. Alle alternativer har fordeler og ulemper, mener Busterud.

Han synes både Hamars befolkning og politikere har taklet jernbanesaken forholdsvis godt.

– Det er et voldsomt omfang på saken, i antall dokumenter og kompleksitet. Vi fatter vårt vedtak innenfor avsatt tid, påpeker Busterud.

Vedtaket som fattes i kommunestyret onsdag blir uansett ikke rettskraftig siden det foreligger innsigelser til både øst og vest med kulvert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat