buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
RIS OG SAMTALE: De binder fastelavnsris og snakker norsk: Miriam fra Somalia (f.v) foran, Lechir Heibir og Sara Teklu fra Eritrea, Imad Aldin Abue Alula og Ayman Soliaman Aljamons fra Syria. Bak: Inger Margrethe Bertelsen, Therese Nyirampirwo fra Kongo og Mete Willas, leder for Hamar Sanitetsforening.
 
Internasjonalt miljø rundt fastelavnsris
De kommer fra Eritrea, Syria, Somalia og Kongo. Nå er de i full gang med å binde fastelavnsris for Hamar Sanitetsforening.

Publisert: 15.jan.2018 15:45
Oppdatert: 15.jan.2018 16:02

–De er så flinke og det er så hyggelig å ha blitt kjent med dem, sier en fornøyd leder for sanitetsforeningen, Mete Willas.

Hun tok kontakt med Opplæringsenheten som hun også har samarbeidet med i andre sammenhenger. Der syntes de at fastelavnsbinding kunne være en god idé hvis det kunne kombineres med dagligsamtale på norsk.

– Vi snakker mye norsk. Nå vet vi ganske mye om hverandre, sier Mete Willas.

Therese Nyirampirwo fra Kongo har også meldt seg inn i Hamar Sanitetsforening.

– Jeg har ingen jobb, og jeg har så lyst å finne noe å gjøre. Her er det veldig koselig å være og jeg kan gjøre litt nytte for meg, sier Therese, som har vært i Norge i åtte år.

Amad Aldin Abue Alula fra Syria var kokk i hjemlandet og drømmer om å kunne lage arabisk mat her sammen med kona si. Men i mellomtiden bidrar også han med fastelavnsbinding og øver seg på norsk.

I år har Hamar Sanitetsforening som mål å binde 1.300 fastelavnsris, 1.000 vanlige og 300 hjerter og andre kreative varianter – hvis de får tak i nok hengebjørk.

I tillegg vil de lage store bjørkeris til pynt utenfor forretninger, og håpet er at alle forretningene i sentrum vil pynte opp med ris.

I fjor solgte de ut alle risene sine og tjente 95.000 kroner. I år håper de på minst den summen og har bestemt at inntektene skal fordeles mellom Barnas Stasjon, brukerne på Klukstuen, utstyr til Hamar janitsjarskole og lindrende enhet på Prestrudsenteret.

Fastelavnsrisene blir solgt de to første helgene i februar på Mega, Maxi, CC Hamar og CC Mart’n,

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat