buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
IDÉ­KAS­SE: Den­ne ly­se­blå kas­sen på råd­hu­set er bare ett av man­ge ste­der man kan le­ve­re inn sine bes­te for­slag til ny Ha­mar-vi­sjon. Fra venst­re: Ord­fø­rer Ei­nar Bus­te­rud (BBL), råd­mann Bjørn Gud­bjørgs­rud, Kat­ri­ne Aal­stad (MDG) og Mor­ten As­pe­li (Ap).FOTO: Chris­ti­an E. Berg­heim
 
Hamar ber om din hjelp i jakten på en ny visjon
Hva skal bli Hamars nye visjon de neste årene? Nå inviteres alle innbyggerne til å komme med egne forslag og ideer.

Publisert: 31.jan.2017 15:39
Oppdatert: 31.jan.2017 15:49

– Det er på tide med nye og større mål. Hamar må ta skrittet opp til å bli en av de ledende, mellomstore byene i Norge.

Det mener rådmann Bjørn Gudbjørgsrud, som er ambisiøs på Hamars vegne.

Fram til nå har Hamars visjon vært «Hamar og Hamarregionen skal være sentrum for det mest attraktive boområdet i Innlandet». Nå mener ordfører Einar Busterud at det målet er oppnådd og modent for oppgradering.

– Vi må skaffe en ny visjon. Et enkelt eksempel kan være å gjøre som Disney og gå for «to make people happy», smiler han.

Folk får bidra selv

Ordføreren og gjengen på rådhuset har nå lansert et nytt prosjekt for å hente inn de beste ideene og forslagene fra innbyggerne som bor i kommunen.

Fra tirsdag 31. januar og helt fram til og med 17. februar kan alle levere inn forslag til ny visjon.

Busterud minner om at det ikke er snakk om noen konkurranse.

– Vi ønsker å høre med folk hva som er viktig for dem. Vi har et hyggelig problem i Hamar, nemlig at det er så mange positive kvaliteter å velge mellom, sier han.

Katrine Aalstad fra Miljøpartiet De Grønne utdyper:

– Vi vil samle noen tanker som kan være retningsgivende. De beste løsningene finner vi i fellesskap ved å høre på både politikere, innbyggere og næringsliv.

«Urbant hjerte»

Rådmann Gudbjørgsrud presenterer fem hovedpunkter som kan være til inspirasjon for den nye visjonen. Her beskrives Hamar blant annet som et urbant hjerte, en by som tør å skille seg ut, utviklingsbyen, en bærekraftig og grønn by, og en by hvor idrett og kultur står i sentrum. Det sjette og siste punktet står foreløpig åpent.

– Her kan folk fritt få lov til å skissere en helt annen retning, hvis de ønsker det, sier Gudbjørgsrud.

Tidligere Ap-ordfører Morten Aspeli er spent på responsen.

– Det viktigste når vi inviterer folk til å bidra er å få fram det gode engasjementet vi vet finnes der ute. Her må vi gripe muligheten. Den nye visjonen vil bli en ledestjerne som viser hvilken retning vi vil bevege oss i, sier han.

Avgjøres i mars

Den nye visjonen skal vedtas av kommunestyret i mars. Rådmann Gudbjørgsrud håper man innen den tid har funnet én visjon som skiller seg ut som den beste. Hvis ikke kan det bli flere alternativer og en eventuell avstemming.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat