buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FØRSTE TIME: Bjørn Ofstad og Jenny Marie Sveen har unnagjort første kjøretime. Nå kan hun bli fjerde generasjon i samme familie som tar lappen hos Bjørn.
 
Jenny Marie er fjerde generasjon hos Bjørn
Jenny Marie Sveen (17) fra Åsbygda er fjerde generasjon fra samme familie som lærer å kjøre bil hos Bjørn Ofstad i Hamar Trafikkskole!

Publisert: 22.jun.2018 12:54
Oppdatert: 22.jun.2018 12:54

– Du vet at du har holdt på ei stund da, sier Bjørn Ofstad og ler godt. Til høsten fyller han 70, men har slett ikke tenkt å gi seg som kjørelærer ennå.

Han har stor tro på at Jenny Marie skal ha lappen trygt i lomma når hun fyller 18 år i romjula. Hjemme hos henne var det ingen tvil om hvor hun skulle ta kjøretimer; det måtte bli hos Bjørn på Hamar trafikkskole. Der har oldemor Gerd Dyresen tatt lappen, det har også bestemor Aase Bergstrøm og mamma May Kløvstad. De har lappen og kjører bil, alle tre. Oldemor var godt voksen da hun tok sertifikat.

– Jeg husker henne, det er mange av de tidligere elevene jeg møter på som jeg gjerne slår av en prat med, sier Bjørn Ofstad.

Nå er det 45 år siden han startet som kjørelærer. Kona Tone holder orden på avtalene, og to sønner er med i driften.

Hvor mange som har tatt lappen med hans hjelp har han ikke oversikt over. Men den erfarne kjørelærere er veldig opptatt av at ungdom tar bilkjøring på alvor og at de skjønner hvilke farer de kan utsette seg for.

– Med Jenny Marie er ikke det noe problem. Hun er rolig som skjæra i tunet og jeg blir varm om hjerterota når jeg får slike ungdommer i bilen, sier Bjørn Ofstad og erter godmodig om «dessa som freser rundt på grusen i Åsbygden».

– Jo da, jeg synes første timen gikk bra, sier Jenny Marie Sveen som håper hun nå kan følge opp som fjerde generasjon hos Bjørn Ofstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat