buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Jobber på spreng med nye stolputer
– Hadde jeg visst hvor mye arbeid dette var....Men, nå er det bare å stå på til vi er ferdige, sier Inga Live Kippersund.

Publisert: 20.okt.2016 07:30
Oppdatert: 20.okt.2016 07:37

Hun står midt i salongen i Hamar Teater – som nå er omgjort til sysal. Rundt henne ligger det et tårn med skumgummiputer som skal bli ny stopping til teaterstolene. Ved siden av ligger stolseter som er ribbet for stoff og eldgammel stopp. Og på stolsetene ser jeg jammen den metallista som jeg kjente godt på den siste konserten jeg var på i Hamar Teater.

Nå skal det bli helt annerledes. Men først skal det altså sys 303 stolputer, stiftes 303 rygger og sys mange armlener. Det så så lyst ut. Kippersunds hadde fått avtale med et lokalt firma og hadde fått støtte til nye stolseter gjennom Sparebanken Hedmark. Men etter å ha kjøpt inn alt stoffet som trengtes, ribbet og sydd 30 stolseter, så trakk det lokale firmaet seg.

–Der sto vi, konstaterer Inga Live Kippersund.

Det måtte handles raskt. Teatersalen er utleid allerede i november, og i desember skal både Damenes Aften og romjulsteateret fylle salen. En russegjeng tok på seg det møkkete arbeidet med å fjerne stoffet fra stolseter og rygger. Voksenopplæringen på Olsrud har sydd stolputer på harde livet. Inga Live, som sjøl er skredder, har lært opp to som har jobbet ekstra på teateret til å sy de litt vanskelige sømmene. Eritreiske Abraham Ghebretinsae Hadish, som vasket på teatret, hadde faktisk jobbet på en bilfabrikk med å sy seter. Han har vært til god hjelp.

– Men det gjenstår masse arbeid, både med søm og montering. Hvis det er en pensjonert møbeltapetserer der ute som kan hjelpe oss, er det bare å ta kontakt, sier Inga Live Kippersund.

Akkurat nå er teatersalen rimelig kaotisk. Det er laget handikapinngang, og det skal lages en mobil forscene, og det skal også bli nytt teppe i trappene. – Vi skal bli ferdige, fastslår, Inga Live Kippersund.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat