buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
TILSVING: Jernbaneverket viste denne korte tilsvingen da jernbanesaken var oppe i Hedmark fylkesting i september.ILLUSTRASJON: Jernbaneverket
 
Kommenterer tilsvingen på øst
Jernbaneverket opplyser til HA at de aldri har påstått at Fylkesmannen i Hedmark har frarådet dem å konsekvensutrede en kort tilsving på det østre jernbanealternativet.

Publisert: 21.des.2016 12:35
Oppdatert: 21.des.2016 12:37

Klokken 16 onsdag ettermiddag behandler kommunestyret kommunedelplanen for dobbeltspor på jernbanen mellom Sørli og Brumunddal. Det er i denne saken at det skal avgjøres hvilket trasealternativ man lokalt ønsker at dobbeltsporet skal bygges etter.

I den siste tiden har det versert mye informasjon om den såkalte tilsvingen på det østre alternativet, og onsdag sa Fylkesmannen i HA at de ikke har motsatt seg at Jernbaneverket konsekvensutredet kort tilsving.

«Konstruert»

Jernbaneverket ønsker å kommentere opplysningene som har versert rundt tilsvingen. Planleggingsleder Sverre Setvik for strekningen Sørli til Lillehammer i Jernbaneverket sier de aldri har påstått at Fylkesmannen har frarådet dem å konsekvensutrede kort tilsving.

– Det er en konstruert problemstilling aksjonistgruppen NåellerAldri har funnet på, og som vi ikke kjenner oss igjen i. Fylkesmannen har selvfølgelig ikke bedt oss om å stoppe en planlagt utredning eller la være å utrede. Det ville vært nær sagt utenkelig. Det betyr ikke at Jernbaneverket lar være å lytte til signaler fra Fylkesmannen. Fylkesmannen har i to brev og i flere møter med oss vært opptatt av å unngå og å begrense inngrep i Ramsar-området. I brev av 16.2.2015 skriver Fylkesmannen blant annet at: «Det er altså et klart krav når det gjelder Ramsar-områder at en skal gå langt i å søke å unngå inngrep». En tilsving vil føre til et ytterligere arealbeslag i naturreservatet, og dermed medføre et større samlet inngrep, noe vi derfor tok hensyn til ved å unngå inngrepet med tilsving. Fylkesmannens høringsuttalelse til øst-alternativet støtter dette synspunktet. Fylkesmannen har innsigelse til øst-alternativet selv uten tilsving, sier Setvik.

I kulturhuset

Onsdagens kommunestyremøte finner sted i Hamar kulturhus. Selve møtet starter klokken 13.00, mens jernbanesaken settes klokken 16. Det er ventet at det blir et stort flertall for øst.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Sverre Setvik FOTO: Anders G. Dalen
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat