buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
KLARE: Disse konfirmantene er klare for fasteaksjonen: Sander Barmoen Andersen (f.v), Ingerid Ophus Eriksen, Sigrid Marie Jenssen, Alexandra Tsiolas fra Changemaker og Hermann Dromsrud Ross.
 
Konfirmantene til innsats for rent vann
Tirsdag 4. april skal rundt 200 konfirmanter i Hamar og Vang ut med bøsser for å samle inn penger til rent vann.

Publisert: 02.apr.2017 16:23
Oppdatert: 02.apr.2017 17:32

Da skjønner sikkert mange at det er klart for Kirkens Nødhjelps årlige fasteaksjon. Og som i fjor er det behovet for rent vann som står øverst. Nå er det kritisk tørke i flere afrikanske land og en regner med at så mange som 660 millioner mennesker må drikke urent vann.

Torsdag var konfirmantene i Hamar samlet i Storhamar kirke for å få mer kunnskap om fasteaksjonen. Alexandra Tsiolas i Changemaker, ungdomsorgaanisjonen til Kirkens Nørdhjelp, reiser nå rundt og motiverer de unge til å gå med bøsser for denne viktige saken.

– Kirkens Nødhjelps arbeid for å skaffe rent vann er et langsiktig arbeid. Vi må vise ungdommene at det nytter å bry seg, sier Alexandra.

Målet for årets fasteaksjon er å skaffe rent vann til én million flere mennesker.

Det er i år 50. gang Kirkens Nødhjelp arrangerer fasteaksjon. Det første året kom det inn 770.000 kroner. Til sammenligning ble det i fjor samlet inn 35 millioner kroner til fasteaksjonen. Konfirmantene i Hamar menighet tok alene inn 79.022 kroner, mens konfirmantene i Vang menighet sto for 45.450 kroner.

– Det er vi veldig godt fornøyd med, men det hadde jo vært moro å samle inn enda mer i år, sier vikarprest i Storhamar kirke, Rolv Olsen.

I fjor var det litt problemer med å få fraktet konfirmantene ut til sine respektive roder. Stein Frøysang, leder for diakonirådet, håper at foreldrene kan stille som sjåfører slik at innsamlingen kan bli vellykket.

– Det er jo menighetene i Hamar og Vang som står bak fasteaksjonen så vi tar gjerne imot ekstra sjåfører hvis noen har mulighet for å hjelpe til, sier Frøysang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat