buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FAR­LIG LE­KE­PLASS: Kom­mu­nen har mot­tatt be­kym­re­de mel­din­ger om at barn le­ker i nær­he­ten av den sam­men­ras­te lå­ven. Byg­nin­gen er ver­ne­ver­dig, men an­ses som en trus­sel mot liv og hel­se.FOTO: Chris­ti­an E. Berg­heim
 
Krever at Voll-låven rives innen 1. oktober
Kommunen truer med dagbøter hvis ikke låven jevnes med jorden. Eieren og hans advokat mener kommunen stiller urealistiske krav.

Publisert: 24.jul.2017 15:28
Oppdatert: 25.jul.2017 06:53

I flere år har den en gang staselige låven på Voll gård vært et trist skue. Etter at taket raste sammen, har låven framstått som en ruin ved siden av alle de nye boligblokkene som vokser fram i full fart i området rundt.

Nå har Hamar kommune fått nok av det de mener er en skjemmende og farlig bygning. I et svært tydelig brev datert 29. mai får eieren frist til 1. oktober med å rive den mest ødelagte delen av låven. Dersom dette ikke skulle skje, varsler kommunen dagbøter på 500 kroner helt fram til arbeidet er utført.

I brevet fra kommunen kan vi blant annet lese at låven har forfalt ytterligere, og at store deler av bygningen har kollapset. Kommunen skal ha mottatt flere bekymringsmeldinger etter at barn har kommet seg innenfor gjerdet og oppholdt seg i låven.

– Forfallet representerer så stor fare for liv og helse at bygningen må rives snarest, står det i brevet.

På grunn av låvens vernestatus krever kommunen samtidig at låvebrua og brufoten bevares.

Kommunens arkitekt Gøril A. Nordli utdyper overfor HA:

– Låven er både veldig farlig og skjemmende. Vi ønsker derfor at rivingen kommer i gang så raskt som mulig, sier hun.

Grunneier Øyvind Vold og hans advokat Marit Johnsrud har klaget på rivevedtaket. Nå blir det opp til Fylkesmannen å avgjøre saken.

– Ikke uenig i rivevedtak

Advokat Johnsrud uttaler seg på vegne av klienten:

– Det er viktig å understreke at vi ikke er uenig i vedtaket om riving. Vi klager på måten kommunen har fattet vedtaket på.

Johnsrud er kritisk til at det gikk hele 14 måneder fra fylkeskommunens befaring i april 2016 og fram til grunneieren mottok brevet om låvens vernestatus.

– Vi har ikke kunnet starte vårt arbeid før vi visste hva som skulle vernes. Det har ikke vært teknisk mulig for Vold å igangsette noe arbeid tilknyttet en rivesøknad uten å ha sett uttalelsen fra fylkeskommunen og ha mottatt vedtaket. Her må kommunen ha en ryddig framgangsmåte.

I klagebrevet skriver advokaten blant annet følgende:

– Grunneieren er nå satt i en meget krevende situasjon hvor det etableres frister som selv de profesjonelle parter vi har vært i kontakt med, sier at de ikke ville ha klart å overholde.

Kostbar riving

Johnsrud mener varselet om dagbøter kommer for tidlig. Hun mener man først burde ha fått en frist for levering av rivesøknad.

– Først må denne søknaden behandles. Deretter kan kommunen muligens sette en frist for riving, for eksempel innen tre måneder etter at tillatelsen er gitt, sier hun.

Johnsrud forteller at arbeidet med rivesøknaden er godt i gang. Målet er å få revet låven så snart det lar seg gjøre.

Advokaten anslår at søknaden vil være klar i midten av september. Rivekostnaden er estimert til over 500.000 kroner – pluss moms.

– Rivingen kan starte så snart kommunen har godkjent den ferdige søknaden, avslutter hun.

Fylkesmannen skal nå avgjøre om klagen tas til følge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat