buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FIKK PRIS: Hamar kulturhus får byggeskikkprisen for 2017. FOTO: TROND LILLEBO
 
Kulturhuset fikk byggeskikkprisen
Formannskapet har bestemt at Hamar kulturhus skal få årets byggeskikkpris som et godt eksempel på urban fortetting.

Publisert: 24.mai.2017 12:56
Oppdatert: 24.mai.2017 12:58

Hamar kommune deler annethvert år ut sin egen byggeskikkpris. Formannskapet bestemte onsdag at Hamar kulturhus, tegnet av det danske arkitektfirmaet Vandkunsten, skal få prisen for 2017. Entreprenørfirmaet Martin M. Bakken hadde hovedentreprisen.

Urban fortetting

Dermed fulgte de innstillingen fra en enstemmig jury for byggeskikkprisen. Årets tema for prisen var «urban fortetting».

Hamar kulturhus sto ferdig ved årsskiftet 2013/2014. I begrunnelsen fra juryen heter det at bygningen bidrar sterkt til aktivitet og liv i byen.

– Selvsagt på grunn av funksjon, men også gjennom utformingen, for eksempel ved at store deler av den er ganske transparent og viser fram det indre livet og ved at det er flott å se og oppleve byen utenfor fra inne i bygningen, skriver juryen.

Klok bygning

De mener Hamar kulturhus er en klok bygning, det er urban fortetting gjort på en klok måte. Dessuten at Hamar kulturhus er en vellykket fylling av et tomrom i byen.

Prisen består av en plakett, diplom og hederlig omtale. Også i 2009 ga kommunen byggeskikkprisen til et eget byggeprosjekt. Den gangen var det Greveløkka skole som fikk prisen. Prisvinnere i tidligere år, er for eksempel Melkefabrikken, Trehørningen energisentral og generasjonsboligen til Villa Riise på Domkirkeodden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat