buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
UTSTILLING: Domkantor Trond Våge med bildet som Bjørnulf Dyrud har gitt til orgelsaken.
 
Kunstkalender kan gi mer orgelpenger
Orgelkomiteen går nye veger for å skaffe penger til nytt orgel i Hamar domkirke. Nå satser de på kunstkalender og lotteri!

Publisert: 08.nov.2018 13:06
Oppdatert: 08.nov.2018 15:56

Denne uka er Hamar domkirke blitt utstillingslokale for lokal kunst. 12 kunstnere har gitt flotte bilder som bidrag til at domkirka skal få sitt nye etterlengta orgel. De 12 bildene skal inngå i en fødselsdagskalender, og inntektene skal gå til nytt orgel. Og ikke nok med det: alle som kjøper kalender er med i trekningen om de originale bildene.

– Det er flott at kirka og kulturlivet kan stå skulder ved skulder om denne saken, sier domkantor Trond Våge.

Åpnes lørdag

Lørdag 10. november blir det åpning av utstilling og salg av kalendre, og det blir også et musikalsk innslag i kirka.

De lokale kunstnerne som har gitt bilder til utstillingen og kalenderen er Bjørnulf Dyrud, Jon Olav Helle, Finn Åge Andersen, Tove Cathrine Andersen, Åse Frøyshov, Inge Iversen, Kari Bjertingstad, Odd Willy Løvbakke, Ann Avranden, Roar Kjærnstad, Anna Louise Andersen og Inger Helene Hodøl. I kalenderen er det en presentasjon av kunstnerne, og de vil også få noen av bildene sine utstilt bakerst i domkirka.

Det er Erik Jacobsen, aktivt medlem av orgelkomiteen, som har tatt initiativ til kunstkalenderen og som har fått kontakt med kunstnerne. Magnus S. Jacobsen har sørget for å avfotografere bildene til kalenderen.

Bok-overskudd

Også overskuddet av boka «Nabolaget», etter kåseriene til Per-Øivind Sandberg, skal gå til finansieringen av det nye orgelet.

Det er nå like før det inngås kontrakt om det nye orgelet i domkirka. Av de 13 orgelentreprenørene som deltok i konkurransen om kontrakten, falt valget på den sørtyske entreprenøren Weimbs Orgelbau. Budsjettet er på 9,5 millioner kroner. Håpet er at orgelet skal være på plass i 2022, men Trond Våge skulle gjerne ha hatt det enda tidligere.

Orgelkomiteen har forpliktet seg til å skaffe to millioner kroner til det nye orgelet. Så langt har de fått løfte om et større tilskudd fra Sparebank 1 Østlandet, de har holdt en rekke konserter og har hatt innsamlinger. Men det mangler fremdeles en god del på å nå målet på to millioner.

– Jeg mener jo at både kalenderen og Nabolags-boka må være flotte julegaver i år, sier domkantor Trond Våge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat