buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Lek og moro gir viktig erfaring
Skal man bli flink til å omgås barn, så kan man ikke bare sitte inne på skolebenken. Elevene fra Storhamar videregående tar derfor med seg barna ut i naturen for å leke.

Publisert: 04.apr.2017 18:17
Oppdatert: 05.apr.2017 08:03

Borggården i det grå lekeslottet på Domkirkeodden er forvandlet til en slagmark. Barn og ungdommer løper rundt med sverd og skjold mens de skriker og skråler. Det foregår en intens kamp om lokalt herredømme, og til slutt står en sliten og andpusten gjeng igjen som konger på toppen av murene.

Heldigvis er det bare lek og moro. Denne formiddagen er nemlig 49 andreklassinger fra Storhamar skole samlet på Domkirkeodden for å kose seg.

Viktig del av utdanning

Men, for alle deltakerne er det ikke bare for moro skyld. Arrangørene er nemlig elever fra barne- og ungdomsarbeiderfaget ved Storhamar videregående skole. Gjennom praksis skal de lære seg å jobbe med barn og unge der hvor man ofte møter barn og unge, nemlig ute. Utdanningen skal gjøre elevene til barne- og ungdomsarbeidere.

Lærer Heidi Solem fra Storhamar videregående er godt fornøyd med egne elevers innsats.

– Praksis er en viktig del av yrket. Her får elevene trene på å lage et komplett, alderstilpasset opplegg med planlegging av poster, aktiviteter og mat, sier hun.

Middelalderspill

Tilbake i borggården har elevene tatt en ørliten pust i bakken før neste kamp. Selv om det tidvis er stressende, har videregåendeelev Camilla Arntsen Hellum oversikt.

– Vi har lagd en reise tilbake til middelalderen, med tempelriddere og hele pakka, smiler hun.

Rundt henne på alle kanter står kampklare sju- og åtteåringer.

– Det er oss mot de voksne, også får noen være konge, sier Trym Utkilen Småskjær.

– Vi tok dem nesten nå i stad. Jeg håper jeg får være konge nå, utbryter Mats Abell Furnes.

– Jeg må ha et sverd for å passe på fengselet, skyter Cornelia Bax Kristiansen inn.

– Det er mye bedre å være her enn på skolen. Her ute får vi god fisk til lunsj, sier Didrik Solheim Haugen – som lurer på om maten inneholder kortreist gjedde.

Barneskolelærer Ellen Lund observerer det hele. Hun er glad for å se hvordan elevene fra videregående oppnår godt samspill med hennes egne smårollinger.

– Dette er gull. Et helt fantastisk opplegg. Dette blir vi gjerne med på flere ganger, smiler hun.

Etter aktivitetsdagen på Domkirkeodden er elevene fra Storhamar videregående et lite, men viktig skritt nærmere å bli ferdig utdannede barne- og ungdomsarbeidere om noen år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat