buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
NY KALENDER: Even Nashoug (t.v) og Kjell Børresen med årets utgave av Lions-kalenderen.
 
Lions i Hamar og Vang med ny kalender
Lions i Hamar og Vang er ute med 2017 -kalenderen sin. Igjen er det 12 bilder med historisk sus.

Publisert: 28.nov.2016 22:20
Oppdatert: 28.nov.2016 22:30

– Ja, nå er vi i gang med salget rundt på dørene. Og det blir vel som tidligere, noen ringer og lurer på om vi ikke kommer snart, sier Kjell Børresen i kalenderkomiteen.

Det er Lions-klubbene i Hamar, Storhamar og Vang som samarbeider om kalenderen som har vært gitt ut årlig siden 1999. den kommer ut i et opplag på 3.000 og det gir en inntekt på 300.000 kroner årlig når alle kalenderne er solgt. Det aller meste av inntektene går til tilbud for barn og unge. Noen ganger har det også tilfalt tilbud for eldre.

– I løpet av disse årene har vi gitt bort rundt tre millioner kroner, sier Kjell Børresen og Even Nashoug, begge to tilknytta Vang Lions og kalenderkomiteen der også de andre klubbene er med. Treningsapparatene på Koigen er bare ett eksempel på hva Lions har bevilget penger til.

Kalenderkomiteen er i arbeid nesten året rundt, for det tar tid å stadig finne nye bilder som har historisk interesse. De er også nøye på at det skal være bilder både fra Hamar og Vang, og de lager også tekster på flere av bildene og vet at det faller i smak blant dem som er faste kjøpere av kalenderen. Bildene har de funnet både i private albumer, på Hedmarksmuseet og på Skogmuseet. Dette året kan du blant annet finne bilde fra gamle Sjiraffen i Strandgata, og her er det også et morsomt bilde fra HA-sporten av hopp-gutter i 1963. Her er det også bilde fra tømmerfløtinga på Åsta i 1970, året før det ble slutt på fløtinga. Det siste bildet i kalenderen viser julegata i Strandgata, slik den ble pynta i 1961.

I tillegg til salg på dørene, skal Lions-medlemmer også selge kalenderen på Maxi, CC stadion og SS-Mart’n 3.- og 10. desember. Noen forretninger har den også i salg ellers.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat