buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
SAMARBEID MOT KREFT: Ole K. Flagstad, Vang Lionsclub (f.v), Jan Erik Olsen, Storhamar Lionsclub, Anne Rui og Berit Jevnaker, Kreftforeningen, Gunnar Tonvang, Neda Nicodemus, overlege innen plastisk kirurgi, Kåre Rise, Storhamar Lionsclub, sykehusdirektør Øyvind Graadal, Anne Sander Engevold, Kreftforeningen, Gunilla Odberg, Hamar Lionsclub, Birgit Senstad, Ingrid Tveter og Nay Næss, alle fra Kreftforeningen.
 
Gir 250.000 til maskin som oppdager føflekk-kreft
Fra høsten tar sykehuset i Hamar i bruk en ny metode for å oppdage tidlig spredning av føflekk-kreft. Lions-klubbene bidrar med folkegave: 250.000 kroner til ny maskin.

Publisert: 06.jun.2017 16:19
Oppdatert: 06.jun.2017 16:31

Lions kan i disse dager feire sitt 100-årsjubileum. Lions-klubbene på Storhamar, Hamar og i Vang markerer jubileet med å gi bort 300.000 kroner til lokalbefolkningen. 250.000 av disse blir gitt til Sykehuset Innlandet, mens kreftforeningen får 50.000 kroner.

GIR TILBAKE

– Vi har gjennom årene gitt millioner av kroner til lokalmiljøet, og det har vært mulig fordi vi har fått så god støtte fra folk. Nå vil vi gi noe tilbake, sa Kåre Rise fra Lionsclub Storhamar, på en felles pressekonferanse tirsdag. Der var alle tre Lions-klubbene og Kreftforeningen godt representert.

Sykehuset i Hamar er nå valgt ut som hovedsete i Innlandet for behandling av føflekk-kreft.

– Det er sjelden at slike tildelinger skjer uten distriktsdiskusjon, men det har altså skjedd her, sa seksjonsoverlege Gunnar Tonvang da han fortalte om den nye metoden som tas i bruk til høsten. Denne teknikken kalles vaktpostlymfediagnostikk og kan bidra til å oppdage tidlig spredning av føflekk-kreft. Til dette arbeidet trengs en geigerteller, og det er denne som nå kjøpes inn for pengene fra Lions-klubbene.

Tonvang er veldig takknemlig for gaven. Sykehuset har to slike maskiner fra før og de er i bruk i behandling av brystkreft.

Berit Jevnaker, distriktsleder for Kreftforeningen, takket også varmt for de 50.000 kronene som Kreftforeningen har fått. Pengene kommer godt med i det forebyggende føflekk-kreftarbeidet, sa hun. I helga var de blant annet til stede med solpatrulje på Briskebyturneringen.

BALLØP

Lionsklubbene på Storhamar, i Hamar og i Vang til helga i gang et omfattende og litt spesielt loddsalg for å finansiere folkegaven. Da skal de selge 2.000 lodd, og de solgte loddene tilsvarer 2.000 nummererte baller. 9. september skal ballene slippes ned Kirkebakken i Hamar. De 14 første ballene som fanges opp på Stortorget blir premiert. Førstepremien er på hele 25.000 kroner, og totalt er det 65.000 kroner i premier.

– Vi står på Maxi og på CC Stadion førstkommende fredag og lørdag for å snakke om folkegaven og å selge lodd, sier Kåre Rise.

Sterkt økende

Føflekk-kreft er den kreftformen som øker mest her i landet. I 2015 ble det oppdaget 2001 nye tilfeller, 1.018 menn og 983 kvinner. Av disse døde 330, 201 menn og 129 kvinner. Ved Sykehuset Innlandet ble det oppdaget og behandlet 250 tilfeller av føflekk-kreft i 2015.

– Jo tidligere føflekk-kreften blir oppdaget, jo større sjanse er det for å få behandlet kreften uten at den sprer seg til lymfene, sier Gunnar Tonvang.

Både Tonvang og kreftforeningen opplever at det er eldre menn som venter lengst med å få undersøkt mistenkelige føflekker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat