buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
KLARE: Anne Rui fra Kreftforeningen og Bjørn Helge Olsen fra Hamar Turmarsjforening er klar for årets turmarsj.
FOTO: Trude Ånnevik
 
Lørdag kan du gå for kreftsaken
Lørdag kan du være med og gå en av årets viktigste turmarsjer. – Den er viktig både for kreftsaken, mental helse og for deg selv, sier Bjørn Helge Olsen.

Publisert: 05.okt.2017 13:35
Oppdatert: 05.okt.2017 13:54

Som leder i Hamar Turmarsjforening oppfordrer han alle til å bli med. – Og alle dere som er med i ulike idrettslag, ta på dere draktene deres og kom, sier han.

Turmarsjen er et samarbeid mellom Kreftforeningen, Brystkreftforeningen, Mental Helse og Hamar turmarsjforening, og den er blitt en tradisjon. De siste åtte årene har den dannet starten for «Rosa Sløyfe-aksjonen». I år som tidligere deler Kreftforeningen og Mental helse inntektene for startkontingenten. Og som tidligere kan du velge mellom ruta på fem kilometer om Espern eller 10 kilometeren om Ankerskogen. Etter turmarsjen blir det salg av mange ulike rosa-produkter utenfor Kreftforeningens lokaler. Gratis kaffe og vafler hører også med.

«Vi går for åpenhet» er tittelen på årets turmarsj - og ikke uten grunn. For årets tema for aksjonen er senskader etter bryskreftbehandling, og det snakkes det lite om.

– Senskadene er liksom baksida av sløyfa. En regner at én av tre som overlever kreften får senskader av behandlingen. Det kan være såkalt fatigue, utmattelsessyndom, eller det kan være lymfeødem, problemer med seksualliv, men det kan også være mentale senskader. Men mange føler det det vanskelig å snakke om, for en skal være glad for at en har overlevd kreften. Derfor synes vi det er viktig å få belyst problemene. Omverdenen må forstå at det ikke er lett å komme tilbake til hverdagen og arbeidslivet, sier Anne Rui i Kreftforeningen.

En annen god tradisjon rundt turmarsjen er at Hamar Damekorps spiller turmarsjerne av gårde. Det gjør de i år også!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat