buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Gårdeier positiv: Christian Vold eier flere eiendommer i Hamar sentrum gjennom Vold Eiendommer, som leier ut blant annet til O’Learys. Han synes tiltaksplanen lagt fram av rådmannen er veldig bra.FOTO: Eli J. Haugen
 
Christian Vold jubler for millionsatsing på sentrum
Hamar kommune vil satse millioner av kroner på å ruste opp Østre torg og gågata samt innføre gratisparkering. Gårdeier Christian Vold er glad for at bevisstheten rundt sentrums betydning øker.

Publisert: 03.mai.2017 07:09
Oppdatert: 03.mai.2017 07:25

Tirsdag presenterte rådmann Bjørn Gudbjørgsrud sitt forslag til en omfattende tiltaksplan for Hamar sentrum.

Sentrum utfordres av sterk konkurranse fra kjøpesentrene, med mange tomme forretningslokaler som resultat, og rådmannen innser at det trengs sterkere stimulanser for å få et aktivt og levende sentrum.

Attraktive byrom

Samtidig blomstrer Strandgata som aldri før, og rådmannen håper at med opprusting og bedre tilrettelegging også i gågata og på Østre torg, blir også disse byrommene mer attraktive og får tilbake mer byliv og aktivitet.

Tiltakene går ut på alt fra reduserte byggesaksgebyrer og prioritert saksbehandling i sentrum, til gratis korttidsparkering, opprusting av Østre torg og gågata, ny sentrumsplan med mer fokus på utvikling enn bevaring, og å vurdere å lokalisere kommunale virksomheter i sentrum.

Investeringer

Christian Vold er én av flere større gårdeiere i sentrum. Hans siste tilskudd er ute- og serveringsstedet O’Learys i Strandgata. Han driver for tiden og pusser opp det gamle rådhuset, som han kjøpte fra Hamar kommune 1. januar 2015. Ambisjonen er å skape et spennende underholdnings- og serveringskvartal.

Han synes tiltaksplanen utelukkende er positiv.

– Dette høres veldig bra ut. Jo mer attraktive byrommene oppfattes av folk, jo mer vil de brukes, som igjen utløser investeringer, påpeker Vold.

Miljø og trivsel

Han er glad for at kommunen gradvis har erkjent at sentrum, med sitt mangfoldige eierskap, har utfordringer ikke kjøpesentrene har.

– At kommunen går mer aktivt inn, er veldig positivt. Med opprustingen av Strandgata har vi sett en vitalisering der. I sentrum kan vi få et miljø og en trivsel kjøpesentrene ikke kan matche, og det må vi spille på. Vi må tørre å tenke nytt, og få konsepter til sentrum som er unike, mener Vold.

Større kraft

For Østre torg, vil kommunen ganske kjapt gjøre mindre opprustingstiltak, før planen er å gå i gang med en større opprusting neste år. Den økonomiske rammen som foreslås benyttet, er 6,5 millioner kroner.

– Kommunen ønsker å gå inn med en større kraft til å få fart på Hamar sentrum, sier rådmannen.

Hans ambisjon er å legge til rette for at flere jobber og bor i sentrum. De igjen vil benytte tilbudene som er der, noe som skaper større bærekraft og øker mangfoldet.

Totalt er tiltaksplanen beregnet koste 11,5 millioner kroner til investeringer, men kommunen har også lagd en ny organisering med en egen avdeling for bydrift.

Onsdag i neste uke skal formannskapet behandle tiltaksplanen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat