buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
DATABESLAGET: Her er noe av databeslaget politiet gjorde hos tenåringsgutten.FOTO: POLITIET
 
Mot en lang rettssak
Nettovergrepene en tenåringsgutt er siktet for ender opp i en maratonrettssak som starter i Hamar til våren. Opp mot 100 jenter er med i materialet.

Publisert: 23.des.2016 16:37
Oppdatert: 23.des.2016 16:45

Gutten i slutten av tenårene fra Hamar-området blir sittende i varetekt gjennom jula.

Politiet jobber nå med å gå gjennom det nye databeslaget som ble gjort hos ham, etter at han ble pågrepet av politiet i begynnelsen av desember. Han satt i varetekt i vår, ble løslatt i juni, og ble altså tatt på nytt fordi politiet mener han er i gang igjen med å få unge jenter til å sende seg seksualiserte bilder.

SVÆRT OMFATTENDE

Politiet sitter på 46 ulike dataenheter som de har beslaglagt hos gutten. Han har hatt en samlet lagringskapasitet på mer enn 20 terabyte, og for politiet er det en meget tidkrevende jobb å finne ut hvor mange jenter saken omfattes av.

Han er siktet for to tilfeller av voldtekt via nettet, i tillegg til andre former for seksuelle lovbrudd mot barn samt for å ha hatt seksualisert bildemateriale av barn under 16 år.

Summen av både det tekniske bevismaterialet, og ikke minst at det til nå er avhørt cirka 40 jenter i saken over hele Norge, gjør at det går mot en meget omfattende og lang rettssak når denne starter i Hamar, forutsatt at det ender med tiltale mot gutten.

Sjansen for det er stor, spørsmålet avgjøres av statsadvokaten. etter det HA forstår er en rettssak planlagt å starte i Hamar i april.

100 JENTER

Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen i Innlandet politidistrikt har tidligere opplyst til HA at politiet mener de har funnet rundt 100 jenter i bildematerialet som til nå er analysert i databeslaget.

Men politiet holder nå døren åpen for at det kan dukke opp enda flere jenter, fordi det har dukket opp ei ny jente i saken et annet sted på Østlandet. Hun er foreløpig ikke avhørt, men skal avhøres i tilrettelagt avhør på barnehuset i Hamar på nyåret.

FLERE BESØKSFORBUD

Det var opplysninger fra denne jenta som førte til at gutten ble pågrepet på nytt første uka i desember.

Da han ble løslatt fra varetekt i juni, ble han løslatt med flere besøks- og kontaktforbud mot ulike jenter i saken. Han er etter det HA forstår ikke siktet for å ha brutt noen av disse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat