buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
BRUDEKJOLER: Noen brudekjoler er allerede kommet inn, men det trengs mange flere. Torunn Meyer (f.v.), Tanja Otnes Undseth og faglærer Siw Aina Pettersen gleder seg til å sette i gang. FOTO: Trude Ånnevik
 
Nå kan brudekjolen din få et helt nytt liv
En brud og mange brudekjoler og selskapskjoler som ikke er i bruk lenger. Det står øverst på ønskelista til sømelevene på Katta.

Publisert: 27.okt.2016 07:36
Oppdatert: 27.okt.2016 07:42

Det er systua på Domkirkeodden og elevene på VG2 og 3 på Design og Håndverk som nå går i gang med et omfattende brudekjoleprosjekt. 13 av elevene skal tegne og sy en brudekjole ut fra brukte brudekjoler, gjerne ispedd litt brokade, silke, bånd og annet som passer inn. Den 14. eleven, Tanja Otnes Undseth, går på VG3 og er utplassert på systua på Domkirkeodden to dager i uka. Hun skal også designe og sy brudekjole, men da til ei som faktisk skal gifte seg i 2017.

– Vi er derfor på leting etter ei brud som er villig til å være med på prosjektet. Hun får være med og utforme kjolen, innenfor de grensene som er satt for prosjektet, og hun må være med når kjolen skal vises på catwalken i Hamardomen på slutten av skoleåret, sier leder for systua på Odden Torunn Meyer.

Kjolene som sys skal vises fram som en del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden i juni. Det ligger til grunn for samarbeidet mellom systua og skolen. I år er det senmiddelalder og renessanse som er temaperiode for festivalen, og det betyr også at kjolene som sys må ha elementer fra denne perioden. Men her er det snakk om redesign så det er slett ikke sikkert du kjenner igjen kjolen du leverer inn.

– Selskapskjolene behøver slett ikke være hvite, for i denne perioden kom det inn mye farger. Knapper med glitter og stas, bånd, tyll, brokade og perler mottas med takk, sier Torunn Meyer.

Hun håper både framtidige bruder og de som har kjoler og stoff å avse tar kontakt med henne innen 1. desember.

– Jeg gleder meg til å starte på oppgaven, sier Tanja Otnes Undseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat