buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Isbana på Børstad får flomlys og lekeområde
Isbanen på Børstad kan neste vinter konkurrere mot Greveløkka hele døgnet og får lekeområde for de minste.

Publisert: 12.mar.2017 14:40
Oppdatert: 12.mar.2017 14:58

Har du vært på Greveløkka med skøyter på en tirsdagskveld og følt at det var litt for trangt om plassen til å leve ut drømmen som NHL-proff? Fatt mot. Til neste vinter kan du også passe puck, gjøre en piruett eller legge ut på en 10. 000 meter til langt på kveld på Børstad.

– Folk har etterspurt lys på isbanen i hele vinter, og vi vil ha opp lys for at isbanen skal bli mer brukt, forteller Kari Svelle Reistad i Hamar kommune.

støper snart

Det betyr at Hamar kommune følger opp sitt eget vedtak i formannskapet. I disse dager eter gravemaskinene fra Skyttermoen anlegg seg grådig nedover i hard tele rundt den naturfrosne isbanen. Det er første steg mot seks lysmaster på 300 lux som skal lyse opp den store isflaten.

– Det er planlagt at man skal begynne å støpe fundamentet til lysmastene om halvannen uke, opplyser maskinfører Morten Skyttermoen til Hamar Arbeiderblad.

Ifølge kommunen skal lysmastene stå helt ferdig i august, i god tid før skøytesesongen. Det vil også bli noen opphold i anleggsperioden, blant annet på grunn av NM i stafetter på friidrettsbanen 20. og 21. mai, siden området skal brukes til parkering.

– ET KJEMPEANLEGG

Isflaten på Børstad kan fra før skilte med å være stor nok til å huse bandykamper for voksne. HIL Bandy spilte en seriekamp på banen mot Drammen i fjor, og bandyen har signalisert at de vil fortsette å bruke anlegget i framtiden.

Det er også rom for lengdeløp i ytterkant av flaten, og nå vil det videre legges til rette for et lekeområde på den ene kortsiden. Her kommer det opp fire mindre lysmaster med noe redusert lysstyrke.

– Det har blitt og blir et kjempeanlegg som mange kan bruke. Vi regner med at det blir bra trøkk på skøytebanen her til neste år, forteller banemester Ole Jacob Skaug i Hamar Idrettspark og Hamar IL.

ny glød på fotballbanen

Men det er ikke bare skøytefolket som kan se fram til lysere tider på Børstad. Fotballfolket kan i tillegg forvente ny gnist.

For da kunstgressbanen ble rehabilitert høsten 2014, lot kommunen lysanlegget stå som det var. Så kom klagene på at lysforholdene var for dårlige, og det ble allikevel skiftet pærer og armaturene ble vasket. Utbedringene lyste dessverre ikke opp tilværelsen, så nå skal man brenne til. Alle lysarmaturene skal byttes slik at de får en kraft på 300 lux, tilsvarende som på isbanen. Eksisterende master og fundament gjenbrukes.

Kostnadene for hele prosjektet på Børstad er beregnet til 3,3 millioner NOK pluss MVA.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat