buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
KU: Disse småskumle typene vokter bærskogen.
Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Når Dagros bøller det til

Publisert: 30.aug.2018 10:05
Oppdatert: 30.aug.2018 10:09

På middagsmenyen har storfekjøtt tronet høyt den siste uka. Grunnen? Det er et motangrep mot Dagros.

Som ivrig bærplukker stryker jeg til skogs når sjansen byr seg. Paradiset ligger på Biri, innover og oppover, bak ei gammel grind. Det kryr av både krekling og blåbær, men det finnes et minus: En tallrik buskap på utmarksbeite.

Det er noen år siden jeg var vitne til at ei hersens ku stakk snuten ned i kreklingbøtta mi og gomlet i seg hvert minste bær, mens sikkelet rant som en brusende fjellbekk. Nå har Dagros igjen yppet til strid.

Det dinglet i bjeller mens jeg listet meg ut i bærskogen forleden. Yndlingsskråningen min hadde en gjeng kalver okkupert. Jeg kjørte isteden litt lenger innover, men uansett hvilken retning jeg så, skvatt det fram ei ku.

Jeg forsøkte å overbevise meg selv om at bærplukking er idyllisk, der jeg satt i ei tue. Det holdt hardt. Bjellelyden ble høyere; jeg ble redd. I visshet om at kyr på en dårlig dag kan bli direkte destruktive i tankegangen, ga jeg til slutt opp. Med hamrende hjerte krøp jeg inn i bilen, sammen med årets fangst: Tre desiliter blåbær.

Etter å ha kjørt et stykke nedover grusvegen, var det bråstopp. En hær av kyr sto på linje. De glodde sultent inn gjennom frontruta. Mens en av sjefskuas firbeinte venninner ga seg til å gni sin bleike tunge diagonalt over førervinduet, og en annen artsfrende ga høyre speil tidenes rengjøring, gjorde Dagros det som regelrett kan betegnes som hærverk: Hun strakte hals, la både hodet og den harde, skarpe metallbjella godt opp panseret, før hun satte i gang med noen akrobatiske bevegelser. Tusen takk.

Tre desiliter blåbær og en stygg ripe i lakken: Sånn ble årets utbytte. Syltetøyet ble spist med andakt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat