buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Ny omkjøringsvei: Fra mandag morgen åpnes den nye omkjøringsveien, som ses til høyre på bildet. Samtidig stenges den nåværende omkjøringsveien.
FOTO: Trygve Norum-Lunås
 
Ny omkjøringsvei i krysset mellom Ringgata og Furnesveien
Neste etappe i byggearbeidet ved Glasshuset i Hamar starter mandag. Da stenges den nåværende omkjøringsveien, og en ny åpnes, på andre siden av den fremtidige rundkjøringen.

Publisert: 27.apr.2018 17:21
Oppdatert: 27.apr.2018 21:56

Ved halv seks-tiden mandag morgen ferdigstilles og åpnes en ny omkjøringsvei i krysset Ringgata-Furnesvegen, hvor det pågår byggearbeid for å legge nye vann- og avløpsrør og lage en ny rundkjøring. Da stenges også den nåværende omkjøringsveien.

- Det vil nok ikke utgjøre noen stor endring for trafikkantene, det eneste er at man må kjøre på andre siden av den fremtidige rundkjøringen, sier byggeleder Ragnar Helstad i Statens vegvesen.

Endringen gjøres for å legge til rette for neste steg i byggeprosessen. 

- Det er for å koble sammen vann- og avløpsledningene som nå er lagt frem til den gamle omkjøringsveien. Den nye omkjøringsveien vil nok være i bruk i 3-4 måneder fremover, sier Helstad.

Oppfordrer til å følge skiltet omkjøring

Byggearbeidet har fått mange bilister til å velge alternative ruter på vei inn og ut av Hamar sentrum. Helstad oppfordrer imidlertid bilister til å bruke de skiltede rutene, og unngå å kjøre igjennom boligfelt.

- Det er mange som kjører gjennom boligområder, noe som er uheldig. Særlig på Mæhlumsløkka har det vært en stor økning i trafikken, noe vi vil unngå, sier Helstad, og legger til:

- Disse gatene er ikke dimensjonerte for trafikken som går gjennom Ringgata og Furnesvegen, og vi ønsker at flest mulig biler bruker omkjøringsveien, eller nå som sommeren nærmer seg heller tar sykkelen.

håper å rekke fristen den 30. september

På tross avforsinkelser underveis i byggearbeidet, sier Helstad at de vil forsøke å rekke ferdigstillelsesfristen, som er den 30. september 2018.

- Ja, vi jobber mot denne datoen, sier han.

I mellomtiden håper han trafikkantene viser hensyn når de passerer byggesonen.

- Det er klart at det er lagt opp til at trafikken skal fungere optimalt rundt byggeområdet, men vi er avhengige av at trafikkanter tar hensyn, og passerer forsiktig, sier Helstad.

 
Fakta

Vegarbeidet i Ringgata

Hias, Hamar kommune og Statens vegvesen samarbeider om å legge nye vann- og avløpsrør, og å bygge en ny rundkjøring i krysset Ringgata-Furnesvegen, hvor det tidligere var et lyskryss.

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat