buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FORNØYD: Parkforvalter Annebeth Bakker, kunstner Marit Justine Haugen, arkitekt Johann Magnus Kjartansson og prosjektleder i Ringsaker Industriservice, Tomasz Johnstad samarbeidet om plasseringen av de nye konglestolene. FOTO: Trude Ånnevik
 
Nye konglestoler på plass i lekeparken
Fredag morgen ble tre nye konglestoler satt på plass i lekeparken. Og denne gangen er de solide- i rustfritt stål og ebony!

Publisert: 09.nov.2018 15:14
Oppdatert: 09.nov.2018 15:32

Kunstner Marit Justine Haugen og prosjektleder Johann Magnus Kjartansson fra arkitektfirmaet Haugen/Zohar var med da de tre nye stolene ble heist på plass.

– De er blitt veldig fine. Vi var nødt til å gjøre de sterkere, og da ble det stål og ebony til å sitte på, sier Marit Justine Hagen som har tegnet stolene.

De fem opprinnelige konglestolene som var en gave fra Sparebanken Hedmarks kunstfond, ble satt på plass i november 2016. Konglene var laget i furu, og etter knapt et halvt år var de så skadet at de ble tatt bort.

Erstatningen for de fem stolene holdt til tre nye stoler – og denne gangen i stål. Kortreist er det blitt, for det er Ringsaker Industriservice i Moelv som har laget stolene.

– Vanligvis jobber vi mye med sagbruk og rør, men det er veldig hyggelig å få lage sånt som dette. Ikke minst er det kjempefint å ha på CV-en, sier prosjektleder Tomasz Johnstad.

– Også så fint å få lage et sånt kunstverk til Hamar kommune når Ringsaker kommune fikk si kongle helt fra Kina, sier Bjørn Erik Jacobsen og ler, mens han justerer plasseringen på kongelstolene.

Etter hvert er det mange spennende kunstverk på merittlista deres. Det er samme firma som står bak den flotte Snøkrullen i Trysil, skulpturen «It’s possible» på Børstad og stjerna ved Prøysenhuset.

De nye konglestolene i lekeparken skal lyses opp på kveldstid. Nå som stolene er på plass, skal også benkene ved parken få en annen plassering.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat