buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Øyvind har padlet 82 mil på Mjøsa i år
Så langt i år har Øyvind Krogrud tilbakelagt 822 kilometer i kajakken sin. Men sesongen er langt fra over!

Publisert: 21.jun.2019 19:13
Oppdatert: 21.jun.2019 22:03

Den spreke 71-åringen er lommekjent i de fleste viker både nordover og sørover fra Hamar.

– Og jeg har ingen favorittsteder. Jeg padler alltid ut mot vinden, da vet jeg at jeg har medvind hematt, sier Krogrud som har vært ute i det våte element fra han var en «neva» stor.

Han er heller ikke så opptatt av vær og vind, første turen i 2019 var 1. januar! – Og jeg padler nesten ikke midt på sommeren. Da er det for mange «hjulvisper» med høy sigarføring på Mjøsa sier han og fnyser, oppgitt over dem som ikke ser seg for når de kjører fort på Mjøsa.

Gullmerke

Krogrud har ikke oversikt over hvor mange turer det er blitt så langt i år langs Stangelanget, mot Nes, i Åkersvika, i Furnesfjorden eller bare ut fra Hamar. Men GPS-en viser at det er blitt 822 kilometer i den smale farkosten hittil. I fjor ble det 1.344 kilometer fordelt på 99 turer, og med det var han den av medlemmene i Hamar Ro- og kajakklubb som hadde flest kilometer i kajakken. Rekorden så langt er fra 2016 med 1.437 kilometer. Grensa for gullmerke går ved 1.200 kilometer, og det blir nok nytt gull i år.

– Men du vet, jeg har ikke padla kajakk mer enn de siste fem åra. Jeg padla kano i mange år, men ryggen og skuldra mi likte ikke så godt at jeg bare belastet den ene sida. Så fikk jeg tips om å prøve kajakk, og det går veldig fint, sier Øyvind Krogrud.

Les også: Vil gi deg en trygg padletur på Mjøsa

GODT MILJØ

I kajakken har han hatt mange fine turer, blant annet med overnatting på Svartskjæret utenfor Domkirkeodden. Han har sett bever og hørt flott fuglesang langs Flagstadelva. Men han framhever også det gode miljøet han opplever i Hamar Ro- og kajakklubb som nå har nær 500 medlemmer. Her er det blant annet åpent hus på onsdagskveldene for den som vil prøve.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat