buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
HATTRICK-TANGEN: Knut Tangen, her på et bilde som HA tok i sommer da vi skrev om at han har solgt seg ned i lønnsomme Hymax, bidrar til om lag ti millioner kroner i skatt.
 
På pallen i inntekt, formue og skatt
Du skal lete nøye i skattelistene fra mange kommuner før du finner maken til Knut Tangen (70) fra Hamar: Han er på pallen i både inntekt, formue og skatt.

Publisert: 14.okt.2016 17:51
Oppdatert: 14.okt.2016 17:57

– Jeg skjemmes egentlig ikke av det, heller. Dette har jeg bygd opp selv fra grunnen av. For som du skrev i HA nylig så var Hymax i ruiner da jeg overtok.

Det sier Knut Tangen på telefonen fra Spania.

Der ferierer han i det han legger til at er en liten leilighet.I Hamar kjøpte han nylig tidenes dyreste Hamar-leilighet, øverst og litt tilbaketrukket på Teglgården 2, for cirka 10 millioner.

Bronse og SØLV

Knut Tangen snudde Hymax i Brumunddal fra konkurstruet tapssluk til en gullgruve.

I 2015 hadde han tredje høyeste inntekt i Hamar. Skattbar inntekt, altså etter fradrag, var på 13,3 millioner kroner.

Han hadde nest høyeste nettoformue: 84,3 millioner kroner. Siden reell formue er mye høyere – blant annet fordi eiendom og aksjer hos ligningsmyndighetene verdsettes mer forsiktig enn kontanter, så er Tangen reelt sett god for minst 100 millioner kroner.

Hat trick

Med tredjeplass på oversikten over betalt skatt – taballene trykkes ikke i HA – så inntar Tangen altså pallen i alle tre øvelser.

– Fornøyd, Tangen?

– Jeg vet ikke om jeg er så veldig fornøyd med å være på disse toppene – i alle fall ikke skattetoppen. At det går oppover på formue og inntekt er et resultat av at keg har bygd stein på stein. Skatten blir som den blir. Jeg skulle vel egentlig ha ønsket at jeg var flinkere til å drive med skatteplanlegging, sier Tangen til HA.

1,7 mill til formuesskatt

I fjor betalte Tangen personlig 4,4 millioner kroner i skatt. I tillegg ble Hymax – ett av Tangen-selskapene – skattlagt med fire millioner. Regner man med skatten fra de ansatte så bidrar Tangens virksomheter med skatt for langt over ti millioner kroner.

– Betaler du skatt med glede?

– Ja og nei. Høy skatt på høy inntekt er OK. Men det blir for mye i formuesskatt. Den alene ble på 800.000 kroner for min del. Det er like mye som jeg hadde i vanlig lønn fra Hymax. Dermed måtte jeg ta ut 1,7 millioner kroner i utbytte, som ble skattlagt, bare for å betale formuesskatten, sier Tangen og legger til:

– Jeg er litt forundret over at det er mange som ikke betaler noe skatt i det hele tatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat