buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
SØKER FRIVILLIGE: Leder for Hamar Frivilligsentral, Anne Thingstad Eriksen og leder for prosjektet, Helene Ottosson, håper de får kontakt med flere frivillige. De første er allerede på plass. FOTO: Trude Ånnevik
 
Pårørende trenger hjelp av frivillige
Har du tid og lyst til å være en støtte for slitne pårørende? Da er det nettopp deg Frivilligsentralen i Hamar leter etter.

Publisert: 05.jan.2017 17:35
Oppdatert: 05.jan.2017 17:35

Hamar Frivilligsentral, i samarbeid med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Hedmark og Hamar kommune, er i startgropa på et avlastningsprosjekt som de håper skal gå over flere år. Gjennom prosjektet skal frivillige kunne avlaste pårørende med ulike omsorgs- og praktiske oppgaver hjemme hos dem.

Leder for prosjektet er Helene Ottosson. Hun har arbeidet som sykepleier på sykehuset i Hamar siden 1998 og vet at behovet for støtte og hjelp til pårørende er stort.

– Ja, det er mange slitne pårørende der ute. Men det er viktig å understreke at de frivillige ikke skal overta oppgavene til helsepersonell. Derimot er vi på let etter mennesker som kan være et medmenneske, som har tid til å lytte og backe opp, og kanskje gjøre det mulig for den pårørende å komme seg ut og gjøre ærender alene, sier Helene Ottosson, som samarbeider med koordinatorer både innen kreft- og demensomsorgen.

Prosjektet er helt avhengig av en del frivillige, både unge og eldre. Hvis det ikke passer på dagtid, kan det likevel være behov for deg på kveld eller på helgetid. Ottosson lover at de frivillige skal føle at de får støtte i oppgaven de tar på seg. – Gjennom trivelige sammenkomster og sosialt samvær håper vi å få dem til å bli et team som føler at de bidrar sammen.

Alle de frivillige som inngår i prosjektet vil få et kurs over fem-seks kvelder der de får et innblikk i den oppgaven som venter. Målet er at kurset skal starte i slutten av januar, og håpet er at prosjektet skal være i gang før sommeren. Men det er helt avhengig av at de får inn nok frivillige.

– Det er klart, dette kan være en litt mer krevende frivillig-oppgave, men samtidig utrolig givende, sier leder for Frivilligsentralen, Anne Thingstad Eriksen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat