buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Pensjonistene i kø for å lære seg data
– Kan en ikke data, så er en helt på sidelinja, sier Aud Lillehagen. Hun og mannen Kåre har deltatt på et av datakursene til Pensjonistforbundet i Hedmark.

Publisert: 06.apr.2017 13:01
Oppdatert: 06.apr.2017 13:02

Aud Lillehagen er nok ikke alene om å føle at en må henge med i datahverdagen. Pensjonistforbundet Hedmark reiser nå fylket rundt for å bringe pensjonistene inn på den digitale banen. Nå har de holdt nær 40 kurs, hver på 20 timer.

– Og kursplanen vår er fullpakket helt fram til nyttår, forteller Finn Åge Løvlien og Hannah Aaraas som deler på å lære bort datakunnskaper. De har sjøl utarbeidet et eget hefte som viser praktisk bruk av iPad, men de kurser også i bruk av Pc og iPhone.

Denne uka var det avslutningsdag for kurs på Høyvang, og det er faktisk det eneste kurset de har holdt i Hamar så langt. Foruten ett kurs i Moelv, er det aller størst interesse i Østerdalen og i sørfylket.

– De eldre er veldig ivrig på å lære og de gjør leksene sine, sier Hannah Aaraas mens deltakerne på dette kurset prøver å finne fram på sidene til skatteetaten og andre nyttige sider.

Aud Lillehagen har hatt sin iPad i tre år og kan det mest grunnleggende. Men hun synes likevel det er nyttig med kurs. Nå har hun fått med mannen sin og han åpnet iPaden for første gang. – Det er vanskelig å begynne med noe sånt når en er 70, men en må bare følge med i tiden, konstaterer Kåre Lillehagen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat