buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Ut på nærtur: Knut Monssen (i svart jakke) i Hamar naturskole sier at Furuberget er ett av deres mest brukte områder i naturskolens undervisningsopplegg. Lærer Helen Aalstad for første trinn ved Prestrud skole setter stor pris på å ha skogen så nære. |ALLE Foto: Eli J. Haugen
 
Hamars politikere freder Furuberget
I Furuberget leter en livat gjeng førsteklassinger etter spor fra dyr. Politikerne mener det å bygge ned Hamars bynære friluftsområder for å skaffe boligtomter ikke er vegen å gå.

Publisert: 07.apr.2017 15:38
Oppdatert: 07.apr.2017 17:45

I skogen summer det av stemmer og aktivitet. I hælene på lærer Knut Monssen fra Hamar naturskole går en gjeng nysgjerrige førsteklassinger og jakter etter dyrebæsj.

Dagens tema er spor og sportegn. Førsteklassingene har kun en femminutters spasertur fra skolen til skogen.

Variert boligtilbud

Hamar kommune er i ferd med å lage en ny kommuneplan. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud har spilt ut muligheten for å åpne for en moderat utbygging av både Furuberget, Frøbergsberget og Klukhagan.

Dette er populære friluftsområder i kort avstand fra store boligområder.

I disse områdene har det kommet forslag fra grunneiere om å omdisponere områder i randsonen av friområdene til boligtomter.

Rådmannens begrunnelse er at Hamar mangler byggeområder, og at det trengs et variert boligtilbud for å nå målet om befolkningsvekst.

HER kan du møte grunneieren som fortalte HA om sine ønsker om å bygge boliger i Furuberget.

Har uteskole

Lærer Helen Aalstad ved Prestrud skole sier at de bruker Furuberget jevnlig i undervisningen.

– Vi synes vi er heldig som har skogen så nærme, og vi bruker skogen mye. På første og andretrinn har vi uteskole en dag i uka. Da tar vi med skolen ut, ungene leker og klatrer i trær, vi tenner bål og spiser maten ute, sier Aalstad.

Grønne lunger

På veg oppover Furuberget i raske kliv møter vi også Bjarne Volle denne formiddagen. Han går i Furuberget en times tid hver dag for å holde helsa ved like. Forslaget om å åpne for moderat utbygging, er han negativ til.

– Jeg synes det er synd med alle grønne lunger som blir spist opp av bebyggelse. Jeg forstår at byer trenger flere byggeområder, men hvorfor skal man ødelegge livet til folk, sier Volle.

Glad for debatt

Den ivrige turgåeren får støtte av Hamars politikere. Formannskapet diskuterte saken onsdag, og de av politikerne som ikke allerede hadde tatt avstand til utspillet, gjorde det da.

– Det er prisverdig med forslag som skaper debatt, men de fleste tenker at det er vanskelig å gå på Furuberget, sier varaordfører Knut Fangberget (H).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat