buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Proktors fantastiske dyr samlet i Hamar
Det er Dyr Du Ønsket Ikke Fantes (DDØIFS), men like fullt er Doktor Proktors fantastiske dyreverden nå samlet i galleriet under Hamar bibliotek.

Publisert: 15.sep.2017 09:42
Oppdatert: 15.sep.2017 09:44

Alle som kjenner de fantasifulle bøkene til Jo Nesbø, vet godt hva vi snakker om når vi forteller om Månekamelonen, den varmblodige kastanjegnageren, neshornfrosken, trøndersk springskalle, elefantsneglen og alle de andre utrolige dyrene som går igjen i bøkene om Doktor Proktor.

LYDBOK

Torsdag ble utstillingen åpnet i galleriet, og denne dagen fikk Doktor Proktor ekstra liv gjennom skuespiller Ivar Nergaard. Han har lest inn alle bøkene om Doktor Proktor på lydbøker, og leste utdrag, med raper og det hele, for 4.- og 5.-klassingene på Greveløkka skole som var invitert til åpningen.

Mellom opplesningene tok Doktor Proktor med seg elevene rundt til de ulike dyrene sin og presenterte dem – slik bare Doktor Proktor kan. De fæle dyrene framkalte både latter og gys.

– Jeg har lest flere av bøkene om Doktor Proktor, men jeg tror jeg kommer til å få mareritt i natt når jeg har sett dyrene, sa Synne fra Greveløkka.

400.000 besøkende

Med på åpningen var også Kristin Günther, kunstner og den som nå har fulgt utstillingen på 12–15 steder i Norge, samt flere steder i Sverige og Danmark. Hun står selv bak tre av dyrene, men de var tre kunstnere som laget utstillingen på to måneder i forbindelse med den første boka om Doktor Proktor. Det var meningen at den skulle stå på Naturhistorisk museum i to måneder, men nå har den vært på farten i flere år.

– Det er et styr å få den med seg, men veldig morsomt å se hvor godt den blir mottatt, sier Kristin Günther, som antar at utstillingen nå er sett av 400.000 barn og voksne.

Utstillingen er åpen i åpningstiden til biblioteket, og den står til og med 4. november. 1. november kommer Di Derre og Jo Nesbø til Hamar og da vil han besøke utstillingen.

Vil du ha deg en god latter, enten du er liten eller stor, så ser du denne utstillingen!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat