buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FLINKE JENTER: Anne Sander-Engevold i Kreftforeningen er imponert over innsatsen til Hannah Hveen Krogsti (t.v) og Agnete Solberg Wollan. FOTO: TROND LILLEBO
 
Rosa superpoteter ga 5.416 til kreftsaken
Rosa superpoteter slo an! Hannah Hveem Krogsti 10) og Agnete Solberg Wolland (13) kunne gi 5.416 kroner til kreftforeningen.

Publisert: 15.nov.2016 16:47
Oppdatert: 15.nov.2016 16:52

Kreativiteten og arbeidsinnsatsen til de to jentene er det ingenting å si på. Begge to kommer fra gårder i Veldre, og er vant til gårdsarbeid.

–Vi fant på det sjøl. Vi fikk så lyst til å dyrke og selge poteter, og så ville vi gi pengene til en god sak. Det har vært litt snakk om kreft i klassen vår for det er en slektning til en i klassen som er sjuk. Derfor ville vi gi pengene til kreftforeningen, sier Hannah og Agnete. Slik ble Hannahs rosa superpoteter til. Sortene Aksel og Solist, nypoteter dyrka med omsorg og kjærlighet, står det på de fargerike posene.

Men først var det mye arbeid: Faren til Hannah satte av et stykke på jordet på Krogsti, og dermed var de i gang. Og som gode gårdbrukere visste de at de måtte sørge for ferske varer. Derfor tok de ikke opp alle potetene med en gang, men porsjonerte det ut. Noe er blitt solgt på Bondens Marked, litt i Veldre, men på Midt i matfatet i Vikingskipet gikk det skikkelig unna. Plutselig var 450 kilo borte vekk. Litt har de tjent sjøl, men resten, hele 5.416 kroner kunne de overrekke Kreftforeningen i Hamar.

–Så fint at dere valgte oss, sa Anne Sander-Engevold i kreftforeningen da jentene kom med sjekken. Hun er imponert over innsatsen til jentene.

Lurer du på om jentene har fått nok at poteter nå? – Neste år skal vi dyrke enda mer, sier Hannah Hveem Krogstie.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat