buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Kaffen klar: Fylkesmann Sigbjørn Johnsen er mekler når partene skal forsøke å enes om jernbanetrasé gjennom Hamar. Foto: Frank Brandsås
 
Sigbjørn er klar
Torsdag tropper Jernbaneverket, Riksantikvaren og Hamar kommune opp på fylkesmann Sigbjørn Johnsens kontor for å se om det går an å bli enige om jernbanetrasé. Det betviler ordfører Einar Busterud.

Publisert: 14.des.2016 19:50
Oppdatert: 15.des.2016 05:22

HA fikk ikke fatt i Johnsen onsdag grunnet tjenestereise, men det er fylkesmannen selv som skal stå for meklingen, forteller underdirektør Magne Djup i kommunalavdelingen hos Fylkesmannen.

Til meklingen kommer de alle; Jernbaneverket, Riksantikvaren, Fylkesmannen i Hedmark og Hamar kommune.

Tre av dem har lagt ned innsigelser.

Lukkede dører

Djup antar at det blir et tjuetalls personer rundt bordet på meklingen. Selve meklingen vil gå bak lukkede dører.

Etter at Johnsen har innledet, vil partene få ordet for å komme med sin redegjørelse. Deretter blir det eventuelt en diskusjon. Målet er å komme fram til en omforent løsning.

Referatet fra møtet nedtegnes i en meklingsprotokoll, som vil bli offentlig mot slutten av neste uke, etter at partene har godkjent den.

Bli enige?

– Hva tror du om muligheten for å bli enige, Djup?

– Det beror på partene og viljen til å finne løsninger. Det er tunge og viktige problemstillinger, og det er kanskje ikke sannsynlig at man kommer fram til enighet om trasévalget, sier Djup.

I så fall går saken videre til kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Liten sjanse

Fra Hamar kommune stiller ordfører Einar Busterud, rådmann Bjørn Gudbjørgsrud og arealplanlegger Tone Wabakken til meklingen.

Busterud tror sjansen er svært liten for at partene etter torsdagens mekling går ut igjen med et omforent vedtak.

– Det er to store statlige etater som er inne, Jernbaneverket og Riksantikvaren. Jeg tror neppe at de vil gi seg på et lokalt møte. Jeg tror ikke vi vil se så mange bevegelser, kanskje på noen mindre punkter. Konfliktene mellom de store, statlige instansene må nok løses på regjeringsnivå, sier Busterud.

En knapp uke før kommunestyret, leder øst-tilhengerne klart. HAs siste opptelling tilsa at 23 vil stemme for øst, mens 16 vil stemme for vest med kulvert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat