buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Får tiltrengt vedlikehold: Lunden skole i Øvre Vang er gammel og nedslitt. Nå foreslår rådmannen at skolen får nødvendig vedlikehold for 25 millioner kroner i 2018.
 
Skolesatsing og kutt i e-skatt
Etter to år med kutt i budsjettene, foreslår rådmann Bjørn Gudbjørgsrud en økt skole- og sentrumssatsing, og koster på seg et lite kutt i eiendomsskatten.

Publisert: 31.mai.2017 20:14
Oppdatert: 31.mai.2017 20:23

Hamar har gjennom mange år befunnet seg i den absolutte norgestoppen over kommuner som krever inn mest eiendomsskatt fra innbyggerne.

En sped nedtrapping startet i fjor, og nå foreslår rådmann Bjørn Gudbjørgsrud at denne nedtrappingen fortsetter til neste år.

Mindre eiendomsskatt

Onsdag presenterte han sine forslag til økonomiske rammer for kommunens budsjett neste år, og de tre påfølgende årene. Han la ikke skjul på at han synes det er hyggeligere å gjøre det uten å legge fram store kutt i tjenestetilbudet.

Eiendomsskatten foreslås redusert med 2,5 millioner kroner neste år.

Hamar kommune tar totalt inn rundt 150 millioner kroner i eiendomsskatt.

Gudbjørgsrud anslår grovt at det er snakk om rundt 200 kroner i reduksjon for en gjennomsnittlig bolig i Hamar. Han synes dette er et viktig signal til omverdenen.

Økt timetall

Ellers foreslår rådmannen å innarbeide nye tiltak for nesten 30 millioner kroner i budsjettet for neste år.

På overskriftsnivå er det å øke timetallet i småskolen med én time i uka for å styrke undervisningen i matte, norsk og engelsk. Svømmeundervisningen skal styrkes.

Femte trinn får iPader neste høst, og det settes av midler til én ny stilling i en ny ungdomskontakt og en ny helsesøster.

På investeringssiden settes det av 25 millioner kroner til rehabilitering av Lunden skole neste år, som er et helt nytt tiltak (se undersak). Imidlertid foreslås en økning i SFO-betalingen på 6 prosent, som er over prisstigningen.

Sentrumsutvikling

Det andre store satsingen i forslaget, er kommune- og sentrumsutvikling. Handlingsplanen for sentrum ble presentert tidligere i mai, og økonomiplanen følger opp mange av tiltakene der. Konkret er det snakk om:

• Gratis korttidsparkering, 3,5 millioner kroner.

• Arrangement, aktiviteter og opplevelser i sentrum, 1 million kroner.

• Gründerpakker og områdeutvikling, 1 million kroner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat