22. mai
 
Slik skal russen bli mer synlig til våren
Refleks-skolisser, hettegenser med en lysende diamant og merker festet med reflekstråd på russebuksa. Slik vil ungdomsbedriften SBLAD gjøre årets russ mer synlig.

Publisert: 11.feb.2018 10:44
Oppdatert: 11.feb.2018 10:58

SBLAD, eller Shine Bright Like A Diamond, er det lysende navnet på ungdomsbedriften på Storhamar videregående skole.

– Sammen med en annen ungdomsbedrift som jobber med mobiltilbehør, vil vi lage en kampanje for å gjøre russen mer synlig i russetida, sier Emma Kjølstad Sannes.

Sammen med mentor Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk har de sett på hvordan de kan få ungdom til å bruke refleks som en naturlig del av det de har på seg. En av elevene på Katta har hjulpet dem med å designe en stor diamant som skinner opp på fronten av en svart hettegenser. De har også kjøpt inn skolisser i refleks som skinner opp og det har vært veldig populært. Trygg Trafikk har sponset reflekstråd som skal brukes til å feste merker på russeklærne. På fylkesmessa på CC 8. mars håper de å få masse bestillinger på genseren sin og få solgt de andre varene sine.

– Jeg synes det er veldig fint at de selge produkter med mening. Det er ikke så lett å få ungdommer til å bruke refleks, og det er fint at det nå blir en «fra ung til ung»-formidling, sier Marianne Mittet Solbraa. Trygg Trafikk har ellers jobbet med å få de store klesprodusentene til å legge inn refleks i klærne.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LYSER: Diamanten i refleks lyser opp i mørket. FOTO: PRIVAT
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.