buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Små detektiver i aksjon på museum i Hamar
Det er dramatikk på Jernbanemuseet. Noen har stjålet pengepungen til enkefru Arveschoug, og hun trenger hjelp fra de minste til å finne tyven.

Publisert: 09.apr.2017 14:27
Oppdatert: 09.apr.2017 15:09

Men hvem er den skyldige? Både passasjerene på toget fra Røros og de ansatte på stasjonen i Hamar må belage seg på å være i søkelyset. Kan det være tjenestejenta Margit fra Koppang, som ser svett og nervøs ut? Eller kan det være rikmannsdatteren Christiane Sæhlid, som tross sin bakgrunn mangler penger til hestedrosjen?

– Vi tror ikke det kan være Christiane eller Margit. Margit er altfor snill, fastslår Gunhild Sørlie (10) fra Flisa.

mystiske SPOR

Dermed er søskenflokken på tre, som tilbringer en påskedag på Hamar, et steg nærmere synderen. Et mystisk fotspor utenfor en av togvognene kan være en pekepinn videre. Gunhild klør seg i hodet sammen med søsknene Ovidia (11) og Selmer (4).

– Jeg tror det er en mann. Det er ikke mange damer som har så lange bein, undrer Gunhild.

Litt lenger ned på perrongen er også Martea Bjørnstad (8) og mamma Merete Nilssen fra Ridabu på sporet av noe. De har funnet en hårlokk som skal tilhøre tjuvradden. Nå gjelder det å finne ut hvem av passasjerene som har slikt hår. Men det kan også være litt skummelt å være detektiv.

– Mamma ble litt skremt av en dukke i den ene togvogna i stad, forteller Martea.

FLERE MYSTERIER

Men det er ikke bare pengepungen til enkefruen barna kan lete etter på Jernbanemuseet i påsken. Bokstavjakt og gjemte påskeegg pirrer også nysgjerrigheten. Marie Festø-Bjørgen (8) fra Horten er på påskeferie i Stange, og hadde funnet alle bokstavene.

– D var veldig vanskelig å finne. T var også vanskelig, jeg måtte lete gjennom alle vinduene her, forteller hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat