buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Sørger for at det blomstrer i byen
Jon Storsveen og Anja Helen Tøraasen sørger for at det skal blomstre i sentrum. – Blomstene må i jorda selv om det er surt og kaldt, sier Storsveen.

Publisert: 27.mai.2019 15:45
Oppdatert: 27.mai.2019 15:59

For mandag morgen var det ikke ønskeværet for de to fra kommuneentreprenøren.

– Det var litt annerledes i fjor sommer. Da hadde vi ikke regn en eneste dag mens vi plantet ut i bedene, forteller Jon Storsveen.

5.000 planter går med bare i bedet i Triangelparken der de var i full gang mandag. Her blir det en fin fargeblanding med alt fra røde Cannaer, prydtobakk, flittig Lise, salvier og til pyntekål. Selv om noen av blomstene går igjen fra år til år, er det i år mange nye sorter i disse store bedene som «alle» tar bilder av i løpet av sommeren. Når alle plantene er på plass, trolig i løpet av uka, blir det satt opp plansjer over hvilke blomster som finnes der.

Les også: Gigant-staudebed i parken

30.000 planter plantes i sentrum

Nå beplantes også bedet i Jernbaneparken. Bedene ved Bryggeriet, ved Parkgården og i Bays gate får sommerblomster litt senere. Til sammen er det snakk om 30.000 planter som plantes i sentrum i løpet av sesongen. Kommunegartneren har også ansvaret for å plante i sentrum av Stange.

– Det blir mange hull, sier Anja Helen Tøraasen og ler.

I tillegg til bedene skal også stemorsblomstene i de store fatene byttes ut med andre sommerblomster. I år blir det ikke blomster på Disenbrua siden det bygges om der. Men siden disse blomstene allerede var bestilt, blir de nå fordelt inne i sentrum i stedet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat