buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Gledens dag: Hamar Montessoriskole i ferd med å realisere et nytt skolebygg på Hedmarktoppen. Fra venstre Trond Pettersen i FP Entreprenør, FAU-leder Marius Kjønsberg, styreleder Rein Austdal, rektor Magnus Holmern og formann hos FP Entreprenør Trond Nordli.Begge Foto: Eli J. Haugen
 
Spaden i jorda
Nå er byggearbeidene i gang for nybygget til Hamar Montessoriskole på Hedmarktoppen. Om ett års tid kan elever og lærere ta i bruk en splitter ny skole.

Publisert: 09.mar.2017 16:34
Oppdatert: 09.mar.2017 16:50

Hamar Montessoriskole har en historie i Hamar tilbake til 2001. Skolen startet opp i det gamle speiderhuset i Aluvegen, før de i 2010 flyttet til Ener samfunnshus på Ridabu.

Problemet har vært hele vegen at skolelokalene ikke har vært godkjent for skoledrift, og med stadige trusler om nedleggelse fra neste skoleår.

I mange år har privatskolen jobbet for nye lokaler, men forsøkene strandet i mange år på vansker med finansiering.

Kommunen garanterer

Saken løsnet i april 2016, da kommunestyret sa seg villig til å stille garanti for et lån på 30 millioner kroner til montessoriskolen.

Derfor kunne styreleder Rein Austdal torsdag ta det første, symbolske spadestikket på tomta nedenfor Hedmarktoppen folkehøyskole.

– Vi er veldig glade for å være her i dag. Vi begynte å tenke på et nybygg første gang i 2010. Nå er vi endelig her, sier Austdal.

Takket for velvilje

Både Austdal og rektor Magnus Holmern roser mange aktører for velvilje. Det spenner fra Hamar kommune, til folkehøyskolen som solgte tomt, foreldre som aldri ga opp, og entreprenør FP Entreprenør som har bidratt til å finne gode løsninger for det nye skolebygget.

Nyskolen får et areal på 1.300 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Her skal det bli plass til barne- og ungdomsskole samt skolefritidsordning.

Innflytting skal skje på nyåret 2018.

Foreldrene fornøyd

Marius Kjønsberg har barn ved montessoriskolen, og er leder i skolens foreldrearbeidsutvalg.

– Dette blir veldig bra. Foreldre og barn ved montessoriskolen har opplevd usikkerheten rundt manglende godkjenning av lokalene på Ener som veldig slitsom. Vi har hvert skoleår gått og lurt på om skolen blir lagt ned til høsten. Nå slipper vi den usikkerheten, og får en kjempefin, ny skole, mener Kjønsberg.

Hamar Montessoriskole har dette skoleåret 84 elever, men er godkjent for 105. Holmern tror flere vil ønske plass ved skolen med et nybygg, og usikkerheten som blir ryddet av vegen.

FP Entreprenør har skrevet entreprenørkontrakt med montessoriskolen. Trond Pettersen i FP Entreprenør sier det er en viktig kontrakt for dem, som totalt vil gi jobb til 30-40 håndverkere fordelt på alle fag.

– Veldig artig for oss å være med på dette. Det er flott at folk får alternativer også innen skole, mener Pettersen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat