buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
NABOLAGET: Stein G. Jensen var veldig fornøyd med bildet med Hamar-motiv som Berit Andersen ville henge opp på rommet hans. Det viste seg at han har vokst opp på Sagatun og kjente seg godet igjen.
 
Stein fikk bilde fra nabolaget på veggen
– Ja, der råkte dere godt. Jeg vokste opp i nabolaget der, sa Stein G. Jensen da han fikk bilde med Hamar-motiv på veggen på rommet sitt på Finsalsenteret.

Publisert: 04.okt.2017 15:40
Oppdatert: 04.okt.2017 15:40

Jensen var bare én av mange på kortids- og rehabiliteringsavdelingen på Finsalsenteret som fikk noe spennende på veggen sin da Berit Andersen og Aase Marie Brun kom med ei hel tralle med kunst. De to er engasjert av Hamar kommune til å lage en fullstendig digital oversikt over kunsten som Hamar kommune har.

1.000 objekter

– Vi regner med at det dreier seg om rundt tusen objekter. Da snakker vi om både bilder, statuer, byster, tekstiler, men også andre kunstgjenstander, forteller Berit Andersen. Hun var tidligere rådgiver i Hamar kommune og var veldig delaktiv i utsmykking rundt i byen. Nå er hun pensjonist og synes det er givende, sammen med tekstilkunstner Aase Marie Brun, å kunne lage en skikkelig oversikt over hva Hamar faktisk har.

Under arbeidet har de oppdaget at mye kunst på skoler og sykehjem av ulike årsaker er tatt ned av veggene og bare satt bort i et kott. Nå er det sanket inn igje. En del bilder har fått nye rammer og nytt glass. Nå blir en del av kunsten fordelt ut, til sykehjem og barnehager som ikke har noe særlig kunst på veggene.

– Og noe, som ikke er klassifisert som kunst, er faktisk kastet, sier Berit Andersen.

Til Finsal hadde de med masse eldre bilder, noen med Hamar-motiv. Stein G. Jensen var så heldig å få et bilde på rommet sitt med motiv fra den gamle bebyggelsen langs Kirkebakken. Han vokste opp like ved og syntes det var ekstra hyggelig å få nettopp dette bildet på veggen.

Barnehage fikk bilder

På tralla til Berit Andersen og Aase Marie Brun var det også Hamar-bilder av Knut Sandvik, samt en rekke eldre trykk i ulike størrelser. Til sammen ble det hengt opp bilder på 24 rom på Finsal. I tillegg har Andersen og Brun vært på besøk i Martodden barnehage. For å spare penger under byggingen, ble det ikke satt av midler til utsmykking. Men nå har de likevel fått bilder på veggene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat