buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Verner matjord: Lars Opsahl Jr. leder i Jordvernalliansen i Hedmark.
 
Sterkt imot å bygge ned matjord
Jordvernalliansen i Hedmark går sterkt imot nedbygging av Vien gård.

Publisert: 09.jan.2017 19:27
Oppdatert: 09.jan.2017 19:27

Jordvernalliansen er en sammenslutning av 10 naturvern- og landbruksorganisasjoner.

De jobber for et sterkt jordvern. Talsperson Lars Opsahl Jr. sier at de aksepterer å ta noe matjord ved utbygging av veger og jernbane, men at når det kommer til næringsarealer og boliger som i Vien gårds tilfelle, finnes det mange andre områder å ta av, som ikke er dyrka mark. Statistikk viser at mens Hamar i perioden fra 2005 til 2015 har bygd ned 475 mål dyrka mark, har Ringsaker bygd ned 3.685 mål.

– Det er bra at Hamar har vært måteholden, mens Ringsaker er en av de verste i landet. Vi reagerer skarpt på at Hamar Ap ser ut til å ha glemt sitt argument for jordvern fra jernbanedebatten, og i stedet legger opp til en slik kretskamp, mener Opsahl Jr.

Han synes det også er grelt at Tor André Johnsen (Frp), som stemte for et restriktivt jordvern på Stortinget i 2015, nå går ut og lover at han vil ta kampen mot fylkesmannen.

– Det vitner om politisk umusikalitet. Vi må fortette Hamar by, og benytte næringsområder vi allerede har. Vien er verdifull dyrka mark. Jeg håper Regnbuealliansen i Hamar står ved samarbeidsavtalen sin om at jordvern skal være prioritert for samarbeidspartnerne, og at fylkesmannen passer på at de nasjonale føringene vedrørende jordvern overholdes, sier Opsahl.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat