buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Innleder: Knut Fangberget.
 
Stort oppmøte på øst-folkemøte
Rundt 70 personer fant vegen til et åpent møte i regi av Hamar Høyre om vegen videre etter kommunestyrets øst-vedtak før jul.

Publisert: 10.jan.2017 22:30
Oppdatert: 10.jan.2017 22:30

Varaordfører Knut Fangberget var en av innlederne på møtet mandag sammen med arkitekt Peter Butenschøn. Fangberget synes oppmøtet på rundt 70 personer, var meget gledelig.

– Det viser at det fortsatt er stor interesse for jernbanesaken i Hamar. Ved siden av å informere om prosessen som nå starter med behandling av innsigelser i departementet, var hvordan byen kan utvikles framover et tema, forteller Fangberget.

For at dobbeltsporet skal kunne prioriteres i neste nasjonale transportplan (NTP), må innsigelsene være løst innen rundt 1. april, når regjeringen trolig presenterer sitt forslag til ny NTP.

– Dersom det ikke blir noe resultat av meklingen onsdag, går saken til kommunaldepartementet. Deretter blir det høring av berørte departementer. Vi vil drive lobbyarbeid parallelt for å fremme Hamars syn, sier Fangberget.

Hamar Høyre ønsker at dagens stasjonsområde blir omgjort til bolig- og byutviklingsområde etter at traseen er lagt om.

– Det er trolig forurenset grunn der. Hvordan skal det håndteres?

– Dette var tema i et møte vi hadde med en statssekretær i miljøverndepartementet. Det er snakk om såpass store områder, at det trolig er mest aktuelt å legge rene masser over snarere enn å bytte ut forurensede masser, sier Fangberget.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat