buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Står på: Arbeidsleder Willem Karseboom sammen med deltakerne Shivan Sale Ali og Ahmed Farah Abdi på Hamar kommunes møbellager på Trehørningen. Lageret henter møbler i private hjem, som får nytt liv hos nyankomne flyktninger eller andre som trenger hjelp fra Nav.
 
Suksess for møbellager
Gamle møbler har blitt meningsfull arbeidstrening, samtidig som Hamar kommune sparer miljøet og store beløp årlig på gjenbruk av møbler til nyankomne flyktninger.

Publisert: 17.okt.2016 15:56
Oppdatert: 17.okt.2016 16:17

Møbellageret kan snart se tilbake på ett års drift.

De første månedene holdt de til i gamle yrkesskolen ved Ankerskogen, men i og med at den skal rives, har møbellageret nylig flyttet inn i et lagerbygg på Trehørningen. Opprettelsen kom som en følge av at Nav innførte arbeidsplikt for unge sosialhjelpsmottakere.

Flyttet ut av byen

På Trehørningen har de nå innredet et funksjonelt og lettvint møbellager. Shivan Sale Ali og Ahmed Farah Ali er blant dem som for tiden får arbeidstrening der.

Ali har fått sansen for å reparere og male gamle møbler.

– Her er det bra å jobbe. Jeg pusser og maler, bærer og kjøre møbler, forteller Ali, som viser fram et gammelt spisebord som har fått en ny finish med blank hvitmaling, og er klart til å kjøres ut til en ny familie.

Reparerer og maler

Willem Karseboom er arbeidsleder, og forteller at de henter møbler etter avtale. Hvis møblene viser seg å være for ødelagt, tilbyr de seg å transportere til Stavsberg.

Ellers reparerer de eller pusser opp møblene, for de møblene de leverer fra seg skal være fullt brukbare og i orden. Oppdragsgivere er bosettings- og inkluderingskontoret og Nav. Møbellageret utstyrer boliger for flyktningfamilier, og personer som trenger hjelp fra Nav. De selger ikke til privatpersoner.

Fra nytt til gjenbruk

Tidligere kjøpte kommunen/Nav inn nye møbler og utstyr til flyktningfamilier. Flyktningsjef Rene Gregor sier det også handler om at det ikke er heldig at alt er nytt.

– Litt av tanken er at man skal jobbe seg opp. Vi har ikke fått noen dårlige tilbakemeldinger på ordningen. Snarere er folk positive fordi det enkelt går an å supplere dersom en familie har behov for en sofa til for eksempel, sier Gregor.

Har plass til flere

Leder Kari Engebregtsen ved Hamar arbeid og aktivitet er opptatt av å lage meningsfulle arbeidsoppgaver og et arbeidsmiljø som gir muligheter for ordinært arbeid.

– Vi har plass til flere som vil være med og jobbe, sier Engebretsen.

Målet er å få flest mulig over i ordinært arbeid eller over i andre tiltak.

Gregor og Nav-sjef Roy Skaug er ikke fremmede for å utvide konseptet med en jobbsentral.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat