21. nov
 
Sun Heidi Sæbø blir redaktør i Morgenbladet
Etter krisen i Morgenbladet valgte Anna B. Jenssen mandag å gå av som sjefredaktør. Sun Heidi Sæbø fra Hamar er konstituert som ansvarlig redaktør og administrerende direktør for avisen.

Publisert: 22.okt.2019 18:34
Oppdatert: 22.okt.2019 18:39

Det var bransjenettstedet Medier24 som var først ute med nyheten.

Til nettstedet skriver Sæbø i en SMS:

– Dette har vært en vond og opprivende tid for alle i Morgenbladet. Min oppgave blir å lede redaksjonen ut av den vanskelige situasjonen vi er havnet i, og ikke minst skape et arbeidsmiljø som våre verdifulle medarbeidere opplever som trygt og godt. Og så må vi jobbe hardt for å gjenvinne tilliten blant våre lesere og bidragsyter.

Tirsdag ble et framskyndet styremøte avholdt, og det var der det ble klart at Sæbø trer inn i stillingen.

Det var et enstemmig styre som sto bak avgjørelsen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med konstitueringen. Hun er både faglig svært dyktig og tydelig. Hun har fått en god forståelse for Morgenbladet muligheter og utfordringer og er en god relasjonsbygger. Hun har på imponerende kort tid satt seg i stor respekt internt i redaksjonen, sier styreleder Amund Djuve til Medier24.

Fra 2005 har Sæbø vært journalist, utenriksreporter og senere nyhetssjef i Dagbladet, før hun høsten 2019 ble samfunnsredaktør i Morgenbladet. Sæbø har gitt ut tre sakprosabøker om henholdsvis Nord-Korea og Kina.

Til nettstedet Journalisten.no sier klubbleder Jo T. Gaare:

– Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss.

Ifølge Journalisten skal styreleder Amund Djuve skal framover lede arbeidet med å rekruttere ny, permanent ansvarlig redaktør. Med på dette arbeidet blir også styremedlem Anine Kierulf og ansatterepresentant Maria Reinertsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke