buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
En av få: Levekårssjef Anne Olen Aasen er en av tre kvinner i rådmannens ledergruppe per dags dato. Fra sommeren kan hun bli én av to. De fire siste lederansettelsene på toppnivå i Hamar kommune var menn. T.h. rådmann Bjørn Gudbjørgsrud. Foto: Eli J. Haugen
 
Aller mest menn som styrer i Hamar
Dersom Hamar kommunes nye kunnskapssjef blir en mann, vil den kommunale toppledergruppen bestå av åtte menn og to kvinner.

Publisert: 12.feb.2017 15:11
Oppdatert: 13.feb.2017 09:06

Oppvekst- og opplæringssjef gjennom mange år Anne-Grete Melby går av med pensjon til sommeren.

Det er ikke ennå avklart hvem som blir hennes etterfølger, men blir det en mann, blir det kun to kvinner igjen i rådmann Bjørn Gudbjørgsruds 10 personer store ledergruppe.

Færre kvinner

De to kvinnene er helse- og omsorgssjef Vigdis Galaaen og levekårssjef Anne Olen Aasen, mens de øvrige er menn i 40-50- og 60-årsalderen.

For ett år tilbake var fire av ti ledere i ledergruppen kvinner.

Når også både ordfører og varaordfører er menn, forsterkes bildet ytterligere.

Den synkende kvinneandelen på ledernivå bekymrer de politiske partiene. Alle de kvinnelige gruppelederne tok derfor opp dette i sist kommunestyremøte.

Ønsker mangfold

– Vi mener vi har en utfordring. Det er viktig at vi har et mangfold også i ledelsen av kommunen, både når det gjelder kjønn og etnisitet. Nå er det flest menn i samme alder, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet Grete Solli.

HA har talt opp kjønnsbalansen i rådmannens ledergruppe i de tre andre kommunene på Hedmarken. Stange kommer best ut, hvor halvparten er kvinner, mens i Ringsaker er seks av ni menn, og i Løten én kvinne av fem i ledergruppa.

– Tenke likt

Seniorrådgiver Frøydis E. Sund hos Likestillingssenteret mener rådmannen bør ta bekymringen de kvinnelige politikerne kommer med på alvor.

– Det er en god del forskning som viser økt produktivitet med mer mangfold i ledelsen av bedrifter. Noen sier at like barn leker best, men like barn kan også tenke veldig likt, sier Sund.

Kommunen står nå oppe i sin kommuneplanprosess, hvor mangfold og inkludering ligger an til å bli ett programområde.

– Dette må følges opp i praktisk handling. Ellers blir det bare fine ord, sier Sund.

Likestillingssenteret tilbyr bistand og rådgivning til virksomheter når det gjelder likestilling.

– Vi hjelper gjerne til dersom Hamar kommune trenger bistand med likestillingsperspektiv. Det er bare å ta kontakt, sier Sund.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat