buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FESTDRAKT: Ruth Aseffa stiller i sin festdrakt fra Addis Abeba. Kirsti Hougen (t.v.) og Eldbjørg Hagen håper mange følger hennes eksempel og kommer i paraden lørdag. Hagen kommer i sin Aust Agder-bunad.
 
Ta på deg festdrakt og kom i paraden!
– Ta på deg festdrakten din og vis oss her i Hamar hvor stolt og flott du er når du pynter deg i ditt eget hjemland!

Publisert: 12.okt.2016 09:13
Oppdatert: 12.okt.2016 09:16

Oppfordringen kommer fra Eldbjørg Hagen i Palestinakomiteen. Sammen med Hamar Læringssenter står de bak lørdagens festparade som skal lage en fargerik åpning på de internasjonale dagene i Hamar. Den vietnamesiske dragedansgruppa stiller i paraden, og det er også kommet noen andre påmeldinger, men arrangørene ønsker seg langt flere. Ruth Aseffa fra Etiopia stiller i sin nydelige kjole fra Addis Abeba i hjemmevevd bomull som hun gleder seg til å vise fram.

– Vi har så lett for å tenke at en må komme langt borte fra for å være med, men i Hamar bor det over 100 nasjonaliteter. Svensker, dansker og tyskere er like velkomne i sine festdrakter, for ikke å snakke om nordmenn i bunader, sier Eldbjørg Hagen og Kirsti Hougen fra Vennskapsbyforeningen Hamar-Khan Younis.

Det er viktig å være tidlig ute til paraden for her skal deltakerne få egne skilt som viser hvor de kommer fra. Paraden vil lede til Kulturhuset der Høgskolen arrangerer Mix-party med masse god mat fra flere land.

Torsdag til uka skal Palestinakomiteen også arrangere en koselig vuggesangsamling i kulturhuset. Her håper de småbarnsforeldre fra mange land kommer for å dele sine vuggesangtradisjoner. Guro Ødegård Lundby som har småbarnssang i Storhamar kirke, har også lovet å komme.

Kirsti Hougen vil samle muntlig overleverte eventyr fra mange verdenshjørner. Tirsdag og torsdag sitter hun på biblioteket i Hamar og håper at riktig mange kommer innom for å fortelle sitt eventyr.

– Jeg har hørt mange slike små fortellinger som er fortalt fra foreldre til barn, og de ligner ofte på fortellinger vi kjenner. Hvis du ikke husker alt, vil jeg likevel høre, sier Hougen, som skal framføre noen av historiene på høgskolen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat