buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
TESKJEKJERRINGA: Inger Wictorsen er klar for nye julevandringer som Teskjekjerringa.FOTO: Privat
 
Teskjekjerringa går på tur i juleskogen
Snøen har lagt et hvitt teppe over skogen, det er bare én måned til jul. Ikke rart Teskjekjerringa er klar for nye eventyr.

Publisert: 21.nov.2017 07:07
Oppdatert: 21.nov.2017 07:30

Mange vet sikkert da at det er Inger Wictorsen som gjerne vil ha med seg barnehager ut i eventyrskogen for å sette dem i den rette stemningen.

– Jeg elsker å fortelle historier, og det er så hyggelig å dra ut i skogen på advents- og julevandringer. Teskjekjerringa finner på mye rart da, vet du, sier Wictorsen, som i mer enn 20 år har jobbet med et forteller- og helseprosjekt i skolesammenheng.

I tiden fram til jul bruker hun så mye tid hun kan utenfor arbeidstida til å lage vandringer i skogen – som Teskjekjerringa.

– Og nå behøver jeg nesten ikke kle meg ut lenger heller, sier Inger Wictorsen og ler hjertelig.

Noen barnehager har allerede meldt seg på vandringene, men ikke alle har vært klar over at tilbudet finnes. På de første turene ut i skogen er det så vidt blitt adventstid.

– Vi tusler ut i skogen og finner oss et fint sted å slå oss ned. Vi henger opp litt fuglemat, og ungene spiser nistematen sin. Så har vi en fin fortellerstund og vi tenner adventslys. Det er ikke de store tingene, men det blir veldig hyggelig, sier Inger Wictorsen.

Nærmere jul finner de seg også ei lita gran i skogen som de pynter. Noen ganger passer det også å snakke om enkle symboler som hjerter og stjerner,

– Jeg er også opptatt av mattradisjoner før og nå og fletter det inne i fortellingene, sier Wictorsen.

Vandringene i skogen vil pågå helt fram til jul, men hun fortsetter også med vandringer i januar.

– Jeg har også hatt med lag og foreninger ut på tur, både med Prøysen- og Børliprogram, og det gjør jeg gjerne igjen, sier Inger Wictorsen, som også har hatt gode erfaringer med å ta med demente på julevandring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat