buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Går av som leder: Leiv Myrvang ble kastet som nestleder i Hamar Arbeiderparti på årsmøtet i fjor. Nå går han også av som leder i Hamar Arbeidersamfund på årsmøtet i neste uke, men vil ikke si hvorfor han gjør det før perioden han er valgt for går ut. Foto: Eli J. Haugen
 
Tier om årsaken
Leiv Myrvang trekker seg som leder av Hamar Arbeidersamfund på årsmøtet neste uke. Myrvang, som har vært blant de fremste kritikerne til ledelsen i Hamar Ap, vil ikke svare på hvorfor.

Publisert: 05.jan.2017 19:59
Oppdatert: 05.jan.2017 20:22

Hamar Arbeidersamfund er Hamars desidert største arbeiderlag. Myrvang var i utgangspunktet ikke på valg som leder på årsmøtet 12. januar, men har likevel valgt å trekke seg.

– Hvorfor trekker du deg, ett år før lederperioden utløper?

– Det vil jeg ikke si noe om, svarer Myrvang.

– Har du blitt presset til å trekke deg?

– Nei, det er frivillig, svarer Myrvang.

Har frontet vest

Han vil ikke svare på hvem som tar over etter ham, men etter det HA erfarer er Eva Bækkel aktuell. Hun er i dag sekretær i Hamar Arbeiderparti.

Myrvang har som leder i Hamar Arbeidersamfund frontet flere saker hvor de har ønsket at Hamar Arbeiderparti skulle ta standpunkt i favør av det vestre jernbanealternativet med kulvert, på et tidligere tidspunkt. På medlemsmøtet i desember la Myrvang fram et forslag fra Arbeidersamfundet om å binde hele kommunestyregruppa til å stemme for vest, men et overveiende flertall i medlemsmøtet sa nei til å realitetsbehandle saken.

Kritisk til ledelsen

Myrvang var også fram til årsmøtet i Hamar Ap i februar 2016 nestleder i kommunepartiet. Han var blant «opprørerne» som ønsket å avsette partileder Thomas L. Jørgensen, men endte selv med å bli kastet ut av styret av årsmøtet.

Leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Arbeiderparti sier at det må bli opp til Myrvang selv å gjøre vurderingen om han vil slutte som leder eller ikke.

– Myrvang vært blant de fremste kritikerne av partiledelsen. Er det derfor han slutter?

– Det vet jeg ikke. Det får han snakke om selv, sier Jørgensen.

Ikke kildejakt

I etterkant av et avisoppslag i HA 22. desember, skal det neste uke være et evalueringsmøte i kommunestyregruppa og styret. Anonyme påstander i artikkelen i HA har falt partiledelsen tungt for brystet, men at det pågår noen jakt etter HAs kilder, avviser Jørgensen.

– Nei, det gjør ikke det. Det ville i så fall ha vært en vanskelig oppgave. Men vi skal ta en evaluering, og forhåpentligvis gjør vi oss ferdig med historien og kan se framover. Det viktigste nå er oppgavene vi står foran, politikken vår og valgkampen vi skal inn i, sier Jørgensen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat