buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
HAR TRUA: Fra venstre: Luka Serna Malmer (16), Brik Aleksander Boufous (15), Julie Haug Utkilen (14) og Hermann Dromsrud Ross (14) på Børstad ungdomsskole tror alle at en kobling mellom en mentor og en elev som trenger ekstra hjelp, kan være til fordel for eleven.FOTO: THOMAS TOLFSEN-STRANDBY
 
Tommel opp for mentor
Elever ved Børstad ungdomsskole tror en mentorordning kan være positivt for ungdom som har noe de sliter med.

Publisert: 03.apr.2017 06:30
Oppdatert: 03.apr.2017 08:34

Er du mellom 13 og 19 år, og sliter du litt med norsk eller matte? Føler du at det er vanskelig å finne ut hva du skal bli, eller ønsker du bare å bli mer sosial?

Hedmark og Hamar Røde Kors vil det neste skoleåret prøve ut et nytt prosjekt ved Børstad ungdomsskole. Elever som føler at de trenger ekstra hjelp, kan bli koblet sammen med en voksen mentor, som verken er en forelder eller en lærer. Det tror elever HA har snakket med kan være en fin løsning for dem som trenger det.

– Det kan være bra for folk som sliter. Da kan de komme seg ut og være mer sosiale. Hvis de ikke tør å snakke med lærerne eller foreldrene, kan dette være en fin løsning, tror Brik Aleksander Boufous (15).

– Veldig positivt

Det lokale Røde Kors har hentet inspirasjonen fra Oslo Røde Kors, hvor man har fått ordningen til å fungere veldig bra. En elev kobles etter eget ønske sammen med en frivillig voksen, og de møtes opp til seks timer i uka for å gjøre forskjellige aktiviteter.

Gjøremålene varierer ut ifra hvilket behov eleven har, men det kan være alt fra leksehjelp, utforske arbeidslivet eller bygge et sosialt nettverk.

– Jeg synes dette virker kjempebra, og veldig positivt. Det kan være bra for dem som trenger det, sier Julie Haug Utkilen (14).

Elevene på Børstad fikk forrige uke informasjon om tilbudet som vil tre i kraft fra skolestart til høsten. De er samstemte om at ordningen kan utgjøre en positiv forskjell for noen som mener at de trenger hjelp.

– Jeg synes dette høres bra ut. Det virker ganske vellykka i Oslo, så jeg tror det er en god idé, sier Luka Serna Malmer.

– være en ressurs

En mentor er ikke ment å være en fagperson som vet svaret på alt, eller som kan ordne alt. Det skal være en som er god til å lytte, og som motiverer og inspirerer. Oscar Høvik fra Hamar har tidligere fungert som mentor i ett år, og vet hva som kreves.

– Det handler om å være en ressurs, men ikke tro at man skal frelse verden, sier Høvik.

Han er også en av mentorene som fra høsten står klar til å hjelpe en ny elev i hverdagen på Børstad. Høvik mener det er mange forskjellige utfordringer som en ungdom kan støte på. Både på skolen og i livet ellers. Da kan det være godt å ha en utenforstående voksen som kan hjelpe til.

–Det er mange som møter utfordringer, og kanskje ønsker en som bare er der. En som ikke krever noe, men som er til stede for å heie på ungdommen. Det er ikke som en støttekontakt, det er et skummelt ord. Men det handler om å utgjøre en forskjell for en person, sier Høvik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat