buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FRIVILLIGE: Ranveig Nordbryhn (t.v) og Asbjørg Einvik Vestli håper de får med seg flere frivillige før de åpner Løtenbygningene for «Barn på Prestgarden».
 
Trenger flere flittige hender i julestria
Det er like før den travle julestria setter inn på Domkirkeodden. Nå håper de på flere frivillige hender.

Publisert: 24.nov.2016 10:44
Oppdatert: 24.nov.2016 10:50

Grønne grassletter minner ikke mye om jul, men museumspedagogene Asbjørg Einvik Vestli og Ranveig Nordbryhn, håper på et hvitt dekke for å komme i riktig julestemning. For nå er det faktisk like før det er skikkelig travle dager på museet. Fra 30. november til 8. desember skal de nemlig ta imot alle andreklassingene i Hamar til «Barn på Prestgarden» slik det var for rundt 100 år siden. Da blir Asbjørg til prestefrua og Ranveig blir den lett enfoldige tjenestejenta Anne, og ungene som kommer skal få hjelpe til med alle arbeidsoppgavene som skal unnagjøres før jul.

– Dette opplegget har vi hatt i mange år, og ungene er så ivrige. De sager og hogger ved, de skurer golv, er med og baker, de strikker og maler kjøttdeig til kjøttkaker og vasker klær, sier Asbjørg Einvik Vestli. For at ungene skal komme i riktig stemning, blir de fraktet med hest og kjerre inn til Løtenbygningen.

Og det er her de frivillige kommer inn. Museet har i flere år hatt 10 frivillige som har hjulpet ungene med de ulike arbeidsoppgavene, og det er det også behov for denne gangen. Noen er fremdeles med fra tidligere.

– Men vi trenger noen flere, og skal det være riktig, så må det være damer. For det var de som sto for mange av oppgavene, sier Asbjørg, som håper de kan få kontakt med noen tålmodige damer som er glad i barn og glad i førjulsaktiviteter.

Det kommer to klasser hver dag, og de arbeider i en time – før de får smake på det de har laget.

– Det er veldig trivelige dager. Vi koser oss ved peisen når vi kommer, med nykokt kaffe og smultringer. Arbeidsmiljøet er veldig bra, sier Ranveig Nordbryhn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat