buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Trikkeskinner over jordene i Vang
Du behøver ikke å dra opp i fjellet for å ta en skitur. Nå er det trikkeskinner over jordene i Vang, og løyper helt opp til Gåsbu.

Publisert: 18.jan.2019 15:44
Oppdatert: 18.jan.2019 17:52

Olav Stensby kjører opp Øståsløypa for Hedmarken Turistløyper, og det siste snøfallet bidro til enda flottere løyper.

– Jeg har kjørt opp løype fra Ener så det er bare å spenne på seg skia der, sier Stensby.

Over jordene fra Ener har det vært bra med snø, men Stensby gjør oppmerksom på at det er litt lite snø i skogspartiene overfor St. Mikaels veg. Særlig i det øverste skogspartiet her bør en ta det rolig. Men derfra fortsetter løypa helt til Gåsbu.

Fra øverst på Skraastad-jordet er det også kjørt en avstikker til Ingeberg slik at enda flere kan hekte seg innpå Øståsløypa.

– Nå som det er så flott vær så er det bare å komme seg ut, sier Olav Stensby som fredag opplevde at det var temmelig mye kaldere nede i Hamar enn det var oppe ved Slemsrud.

Hvis du heller vil ta en runde rundt på jordene nede i Vang, er det også mulighet for det. Du kan komme inn på rundløyper både fra Sælidhamninga, fra innkjøringen til Ry gård og fra Skraastadjordet. Herfra kan du gå over jordene mot Blæstadgrenda og se landskapet fra helt nye vinkler.

John Anders Mohn Gaustad kjører opp Veståsløypa. Torsdag kunne han rapportere at det var kjørt opp løyper fra Lierberget opp til Ormsætermyra og Stenfjellrundeløypa.

– Det er litt for lite snø lenger nede for her er det ganske tett skog. Men får vi 15 cm til så begynner det å hjelpe, sier han.

All oppdatering av løypene på Hedmarksvidda, samt løypene i Ankerskogen, mot Olrud og i Furuberget kan du finne på Skisporet.no. Her ligger derimot ikke oppdateringen av Veståsløypa og Øståsløypa, heller ikke alle løypene i Stange som kjøres opp av idrettslag og på dugnad. Den oversikten finner du på hjemmesida til Hamar og Hedemarken Turistforening.

Hvis du vil opp i åsa og skal ha med barn på tur, er det en god idé å gå løypa fra Monaplassen til Lageårkvisla. Langs denne løypestubben som kalles Turboløypa etter maskoten til Barnas Turlag, er det hengt opp en del aktiviteter som barna kan ha moro med underveis.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat