buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Reiser spørsmål: Fylkestingsrepresentant Erik Ringnes (V) spør om forholdet mellom fag og politikk i et brev til fylkesrådet i Hedmark.
 
Truer med mistillit
Fylkestingsrepresentant Erik Ringnes (V) spør om fylkesrådet i Hedmark har instruert eller ignorert sin egen kulturminneavdeling i den betente jernbanesaken, hvor Riksantikvaren og fylkeskommunen er fundamentalt uenig.

Publisert: 08.okt.2016 08:20
Oppdatert: 10.okt.2016 06:38

Mange ble overrasket over at Riksantikvaren la ned innsigelser mot begge de vestre jernbanealternativene samt det midtre ut fra kulturminnevernhensyn.

Samtidig har Hedmark fylkeskommune, som er regional kulturminnevernmyndighet, anbefalt at dobbeltspor på jernbanen bygges i den vestre traseen med kulvert.

«Nødt til å gripe inn»

Seksjonssjef Leidulf Mydland hos Riksantikvaren sa i HA 5. oktober at de så seg nødt til å gripe inn fordi kulturminner av nasjonal verdi sto på spill.

Når Riksantikvaren gjør slik som i dette tilfellet, er det fordi de er faglig uenig med kulturminnevernet i fylkeskommunen som i hovedsak har dette ansvaret, eller fordi kulturminnevernet i fylkeskommunen ikke har fått gjennomslag for sitt syn, sa Mydland til HA.

Ignorert eller instruert?

Dette har fått fylkestingsrepresentant Erik Ringnes (V) til å skrive et brev til fylkesrådet hvor han spør om fylkesrådet har instruert eller ignorert sin egen fagavdeling i saken.

Ringnes vil vite i hvilken grad det politiske fylkesrådet har basert sin innstilling på faglige anbefalinger eller om det ligger politiske vurderinger bak.

Vurderer mistillit

– Vår rolle som opposisjon i fylkestinget er å kontrollere det fylkesrådet driver med. Jeg har ikke hatt noen kontakt med kulturminneavdelingen. Jeg finner det merkelig at det er et så stort gap mellom det Riksantikvaren og kulturminneavdelingen i fylkeskommunen mener, sier Ringnes.

Han sier at svaret på spørsmålet vil ha betydning for om Venstre har tillit til fylkesrådet i Hedmark. Hedmark fylkeskommune har en parlamentarisk styringsmodell hvor fylkesrådet er avhengig av tillit hos fylkestinget.

Stor uenighet

Etter at det er meldt inn innsigelser til alle traséalternativer, har fylkesmannen i Hedmark innkalt til mekling 15. desember. Ordfører Einar Busterud har skrevet brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner hvor han ber statsråden bekrefte om Hamar kommune kan påregne en rask innsigelsesbehandling hos departementet slik at framdriften ikke forsinkes på grunn av manglende planavklaring.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat