buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Ser muligheter: F.v. Erling Behrens, Håkon Skoge, styreleder May-Liss Sæterdalen og Inga Blix er blant flere som sitter i styret i Disen kulturveksttun. De jobber nå for økt bruk av lokalene, men erkjenner at de trenger hjelp med gjelda av stifterne.
 
Tynges av gjeld
Stiftelsen Disen kulturveksttun har jobbet for å få inn nye leietakere i den store bygningsmassen på Disen etter at Teater Innlandet flyttet ut. Gjelda gjør vedlikehold av de mange bygningene utfordrende.

Publisert: 15.nov.2016 21:03
Oppdatert: 15.nov.2016 21:09

Det var Hamar kommune og Hedmark fylkeskommune som i sin tid stiftet Disen kulturveksttun. Stedet er et senter for kunst- og kultur, og leier blant annet ut atelierer til kunstnere, Turnéorganisasjonen i Hedmark og lokalt kulturliv.

I 2014 flyttet største leietaker Teater Innlandet ut.

I 2005 ble det bygget en prøve- og framvisningssal for teateret i et av byggene på kulturveksttunet. Gjelda knyttet til denne salen gjør det nå utfordrende å ta vare på den store bygningsmassen.

Stort etterslep

Et nytt styre troppet på tidligere i år, og jobber for å få inn flere leietakere og utrede om deler av eiendommen kan omreguleres selges.

– I dag går det akkurat rundt, men gjelda på 3,4 millioner kroner gjør at det ikke er stort av vedlikehold vi får til, forteller styreleder May-Liss Sæterdalen.

Vedlikeholdsetterslepet øker år for år, og selv om det ikke er prekært ennå, har styret søkt sine stiftere Hamar kommune og fylkeskommunen om å få ettergitt deler av gjelda.

Ser muligheter

Det nye styret hvor også Erling Behrens, Inga Blix og Håkon Skoge med flere sitter er opptatt av å se muligheter framfor problemer.

– Vi har mange ideer og tanker til hvordan vi kan få økt bruk av lokalene, men er nødt til å være ansvarlige og tenke framover. Uten nødvendig kapital vil bygningene på Disen forfalle, sier Behrens.

– Kan det være aktuelt å selge hele eiendommen?

– Vi er i gang med å se om vi kan omregulere og selge noe, men å selge hele eiendommen er ikke aktuelt, opplyser Sæterdalen.

– Disen er en kulturinstitusjon med en historisk bygningsmasse. Vi må diskutere om hele eiendommen skal være til kulturformål, supplerer Behrens.

Blix er en av 13 kunstnere som leier atelier i den gule bygningen på tunet.

Hun synes det ville vært spennende om Disen kom med i et program hvor kunstnere fra andre deler av Norge/land kunne komme til Disen for å jobbe kreativt i perioder.

Blix mener Disen er spesielt godt egnet for teater/scenekunst med Black boxen de har.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat